Dva vojnika poginula na auto-putu kod Aleksinca

Izvor: JužneVesti.com, 07.Sep.2017, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva vojnika poginula na auto-putu kod Aleksinca

Sinoć oko 23 sata, dok je kolona vojnih vozila bila u zaustavnoj traci auto-puta Beograd - Niš, nedaleko od sela Draževac, na njih je naleteo kamion sa prikolicom koji je usmrtio kapetana iz Pirota i mlađeg vodnika iz Prokuplja.

Kako piše u saopštenju Vojske Srbije, poginuli su kapetan Vladan Jovanović (32) i mlađi vodnik Srđan Stevanović (43), obojica iz 3. bataljona Vojne policije.

Vojna vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su bila u zaustavnoj traci i, kako kažu u Ministarstvu, bila su propisno označena i u njima je bilo ukupno 14 vojnika. Osim dvojice poginulih, ostali vojnici su nepovređeni, a pričinjena je manja materijalna šteta na vozilima.

Pripadnici 3. bataljona Vojne policije su se vraćali sa sportskog prvenstva u Beogradu, ali zasada nije poznato zbog čega su bili u zaustavnoj traci auto-puta.

Kapetan Jovanović je u Vojsci Srbije bio od 2009. godine, dok je vodnik Stevanović uniformu zadužio 2000. godine.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su telegrame saučešća porodicama nastradalih vojnika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.