Duša sevdalinki dolazi u Niš (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 07.Feb.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duša sevdalinki dolazi u Niš (VIDEO)

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, nakon nedavno ispunjenog beogradskog Sava centra, 30. marta nastupa u Domu vojske u Nišu od 20 časova.

Prodaja ulaznica počela je od ponedeljka, 6.februara na biletarnici Doma Vojske (Sinđelićev Trg bb) i u Energy music shop-u (TPC Kalča – prizemlje), a cena karata je  1.000 dinara za parter i 900 dinara za mesta na balkonu

Istinska emocija će uvijek dotaći ljude ako slušaju pjesmu otvorenog srca. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Tako prava muzika svugdje stiže do svojih ljudi. Ako tada krene i koja suza, to je normalno. Ljudi smo od krvi i mesa, nismo od kamena. Bitno je da vjerujemo riječima i osjećaju koji se kroz pjesmu priča. Vidimo se u martu“, poručuje Amira.

Uz Amiru na predstojećoj turneji nastupaju gitarista Ante Gelo i kontrabasista Zvonimir Šestak.

Na novom albumu „Damar“ (2016), koji je na CD-u u Srbiji objavila promoterska kuća Long Play, Amira je snimila „Kad ja pođoh na Bembašu“, „Šta ćemo ljubav kriti“, „Vjetar ružu poljujkuje“ i druge sevdalinke i tradicionale sa naših prostora, dajući im novim aranžmanima nove obrise i boje.



Amira Medunjanin je najbolji predstavnik sevdaha, melanholične i emotivne narodne muzike Bosne. Sjajna je ne samo zbog svog čistog i bolnog glasa, već i zbog načina na koji drži ravnotežu između poštovanja prema starinskoj izvedbi i eksperimenta“ – Robin Denselow, Guardian 4/5.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Najbolja pevačica sevdaha Amira Medunjanin 30. marta u Nišu (VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Feb.2017

Svetski priznata pevačica sevdalinki Amira Medunjanin, nakon nedavno ispunjenog beogradskog Sava centra, nastavlja promociju novog albuma "Damar" turnejom u okviru koje 30. marta nastupa u Domu vojske u Nišu od 20 sati...Prodaja ulaznica počela je od ponedeljka, 6.februara na biletarnici Doma Vojske...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.