Izvor: JUGpress.com, 14.Dec.2023, 23:44

Dubočica na deobi drugog mesta

LESKOVAC

GFK DUBOČICA – INĐIJA 2:1 (1:0)

Stadion: Gradski u Leskovcu

Gledalaca: 500

Sudija: Miroslav Matić Loznica)

Pomoćnici: Uroš Radovanović (Gruža) i Stefan Jeremić (Priboj)

Strelci za GFK Dubočicu: Savić u 44 i Belić u 87.minutu, a za Inđiju: Maričić u 45.minutu

Žuti kartoni: Belić i Stojanović (GFK Dubočica)

GFK DUBOČICA: Stanković, Đorđević, Stevanović, Đokić (Tasić) Savić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Đurić (Ljubenović), Milić (Stojanović), Jovančić Belić, Momčilović Ilić.

Najzad je završen prvi deo prvenstva u Prvoj ligi Srbije, odloženom utakmicom između GFK Dubočice i Inđije. Bio je ovo susret dve ekipe koje plediraju na najviši plasman koji vodi u viši rang u superligaško društvo najboljih ekipa Srbije. Na tribinama Gradskog stadiona okupilo se nešto više od 500 ljubitelja fudbala i navijača Dubočice, po prohladnom i kišovitom vremenu. I ako je susret bio od posebne važnosti za obe ekipe, sam susret je protekao u izuzetno korektnoj igri i atmosferi u kojoj se na najvišem nivou poštovao sportski fer plej od strane igrača obe ekipe.

Već na početku same utakmice, tačnije u 5.minutu kapiten domaćina Dušan Savić ozbiljno je ugrozio golmana Inđije, kada su gostujući odbrambeni igrači uz dosta sreće sačuvali svoju mrežu, kada su loptu sa skoro gol linije poslali u korner kako bi zaštitili svoj gol. Napadač ,,zelenih” iz Inđije Dragan Radosavljević stavio je na muke u 12.minutu vratara domaće ekipe Vukašina Stankovića koji je uspeo na najbolji način da ukroti njegov dosta neugodni udarac. Sredinom prvog poluvremena Belić i Đokić imali su svoje prilike ali bez dovoljno koncentracije nisu uspeli da ih pretvore u pogodak.

I kada su svi na stadionu pomislili da će, u prvom poluvremenu, mreže oba golmana ostati netaknute, strelci obe ekipe uspeli su da po jednom zatresu mrežu svojih protivnika. Najpre su se, u 44.minutu, golu i vođstvu od 1:0 radovali domaći igrači i navijači kada je kapiten Dušan Savić na majstorski način postigao pogodak posle prodora sa leve strane Milijana Ilića. Skoro da se još aplauz nije stišao, samo minut kasnije došlo je do poravnanja rezultata na 1:1, kada su se izjednačujućem pogotku Miroslava Maričića radovali fudbaleri Inđije, što je i bio konačan rezultat igre u prvom poluvremenu.

U drugom delu obe ekipe više su vodile brigu o očuvanju sopstvenog gola, jer bilo je najvažnije za obe ekipe da ne prime pogodak i eventualno budu poraženi. Prvu priliku imali su gostujući fudbaleri u 59.minutu kada je vratar domaće ekipe bio siguran u odbrani svog gola posle šuta Desančića. Potom u dva navrata domaći napadači kapiten Belić i Đurić udarcima sa distance pokušali da savladaju golmana gostiju. Najbolju priliku za vođstvo gosti su imali u 73.minutu kada je rezervista Vasilije Janjić šutirao na gol domaćina sa desetak metara ali na visini svog zadatka bio je golman Vukašin Stanković koji je uspeo na pravi način da zaštiti mrežu svoga gola.

I kada su svi na stadionu pomislili da će se ovaj susret okončati nerešenim ishodom, zatresla se mreža gostiju u 89.minutu kada je junak ove utakmice Đorđe Belić, najpre na sredini prekinuo napad gostiju, da bi potom sa nešto više od dvadesetak metara uputio dosta nezgodan udarac koji nije mogao da zustavi golman Inđije i lopta se našla u mreži iza njegovih leđa. Ovaj pobedonosni pogodak za tri boda izazvao je erupciju oduševljenja navijača GFK Dubočice, koji u svakom slučaju zaslužuju sve pohvale, jer su tokom čitavog meča, njih pedestak, davali svojim navijanjem snažnu podršku svojim igračima na terenu, koji su posle završetka meča znali da im se zahvale za nesebičnu pomoć i gromoglasno navijanje.

Inače, što je zanimljivo, obe ekipe u protokolu nisu imali šefove stručnog štaba pa je ekipu domaćina umesto kažnjenog Dejana Čelara, vodio njegov prvi pomoćnik Boban Cenić. Vrlo dobri sudija Miroslav Matić iz Loznice vodio je ovaj susret veoma dobro i u duhu Pravila fudbalske igre, a veliku pomoć imao je u igračima obe ekipe. Žute kartone pokazao je domaćim igračima, u poslednjim minutima igre, Beliću i Stojanoviću, ne zbog kršenja pFI već zbog nedozvoljenog iskazivanja radosti zbog postignutog pobedonosnog pogotka svoje ekipe.(kraj) VS/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.