Devize sakrivene u torbici za zaštitni prsluk

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Jul.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devize sakrivene u torbici za zaštitni prsluk

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina oko podneva 9. jula 2019. godine otkrili još jedan pokušaj da se neprijavljene devize prenesu preko granice.

Na izlazu iz naše zemlje u prekršaju se našao nemački državljanin, turske nacionalnosti koji je automobilom ''kia sorento'' nemačkih registracija putovao ka Turskoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za carinsku kontrolu, odgovorio je da nema ništa sem ličnih stvari, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ali su se carinici ipak odlučili za detaljan pregled.

Tokom kontrole automobila, u torbici za zaštitni prsluk, u kaseti između prednjih sedišta, otkriveno je 25.500 evra za koje putnik nije imao Potvrdu o unosu stranog efektivnog novca u Srbiju.

Kako je limit za iznos deviza bez obaveze prijavljivanja 10.000 evra, putniku je toliko i vraćeno, dok je ostatak sume od 15.500 evra privremeno zadržan.

Podsećamo putnike da je neophodno da novac u iznosu većem od 10.000 evra prijave kako na ulazu, tako i  na izlazu iz zemlje i tako spreče mogućnost da se nađu u prekršaju.

Odgovore na najčešća pitanja u vezi sa prenosom novca preko granice pogledajte na sajtu Uprave carina

http://www.carina.rs/cyr/Informacije/FAQ/Stranice/devize.aspx

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.