„Dani Zaplanja“ ponovo okupljaju Zaplanjce

Izvor: juGmedia, 04.Avg.2015, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Dani Zaplanja“ ponovo okupljaju Zaplanjce

GADŽIN HAN – U Donjem Dušniku u opštini Gadžin Han predstojeće subote i nedelje (8. i 9. avgusta) biće održani tradiconalni „Dani Zaplanja“.

Manifestacija koja poslednjih godina okuplja ubedljivo najviše Zaplanjaca iz čitave zemlje, ali i inostranstva, biće otvorena u subotu u 15 časova takmičenjem u pripremanju lovačkih gulaša i gotovih jela u kotliću.

U 19.30 časova biće nastavljena kulturno-umetničkim programom, a od 21 čas uslediće takmičenje pevača >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << amatera „Prvi glas Zaplanja“.

Za pobednike ovog nadmetanja organizatori su, kao i prošle godine, obezbedili vredne nagrade, tako da će prvoplasirani osvojiti 25.000 dinara, nagrada za drugo mesto iznosi 15.000 dinara, a nagrada za treće mesto 10.000 dinara.

Osim bogatim kulturno-umetničkim programom, „Dani Zaplanja“ zabaviće posetioce i utakmicom između veterana FK „Zaplanjac“ i FK „Partizan“

U nedelju, u okviru „Dana Zaplanja“ biće organizovano takmičenje u pripremanju tradicionalnih jela (u 17 časova), a kulturno umetnički program počeće u 20 časova.

Za 21 čas zakazan je koncert Ljube Lukića.

Ovogodišnji „Dani Zaplanja“ posebno će obradovati ljubitelje fudbala.

U okviru „Dana Zaplanja“ u subotu 8. avgusta na stadionu Fudbalskog kluba „Zaplanjac“ biće organizovana revijalna fudbalska utakmica veterana FK „Zaplanjac“ i veterana FK „Partizan“.

Utakmica će početi u 17 časova, nakon čega će veterani „Partizana“ produžiti do Dušnika gde će posetioci manifestacije moći da ih pozdrave i da se sa njima fotografišu.

Organizatori ovogodišnjih „Dana Zaplanja“ su Narodna biblioteka „Branko Miljković“ u Gadžinom Hanu, Direkcija za izgradnju Gadžin Han, Turistička organizacija opštine Gadžin Han i Mesna zajednica Donji Dušnik.

Pokrovitelj je Skupština opštine Gadžin Han.

Prijave za sva takmičenja u okviru „Dana Zaplanja“ moguća su do 6. avgusta i to putem telefona 018/860-112 ili 064/80 88 276 (za tradicionalna jela) 069/ 650 422 (za gulaš) i 063/ 43 23 21 (za prvi glas Zaplanja).

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.