Dan opštine Vlasotince: Radilo se mnogo, uradilo se puno

Izvor: JUGpress.com, 10.Okt.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan opštine Vlasotince: Radilo se mnogo, uradilo se puno

VLASOTINCE

Dan opštine Vlasotince, 10.oktobar obeležen je na svečan način i uz prisustvo velikog broja gostiju, predstavnika vojske i crkve, kao i odbornika vlasotinačkog lokalnog parlamenta i direktora škola i javnih ustanova. Pročitani su pristigli telegrami čestitki, pojedinaca i nekih pravnih subjekata.

Prisutnima u velikoj sali opštine Vlasotince prikazan je desetominutni film u kome su prikazane sve aktivnosti lokalne samouprave između dva oktobra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Prigodnim govorom prisutnima se obratio i predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović, koji je između ostalog rekao:

” Od prošlog do ovog oktobra investirano je u Vlasotince i okolinu milijardu dinara i da uz rekonstrukciju puta Vlasotince – Svođe ta suma iznosi milijardu i 787 miliona dinara uloženih u infrastrukturu naše opštine govori mnogo o dvema stvarima.

Prva, da smo vredno radili da obezbedimo projekte i sredstva za njih, a druga, mnogo važnija, da sličnih infrastrukturnih ulaganja nije bilo u poslednje dve decenije u Vlasotincu. Kada smo sistematizovali podatke da bi smo vam ih prezentovali, došli smo do brojke od 52 projekta za godinu dana, što u proseku znači jedan projekat nedeljno. Mnogi, naravno, traju duže, ali dozvolite da budem neskroman i da kažem da je to brojka za poštovanje.

Iako svaki od projekata ima značaj za određeni broj ljudi, smatram da projekti poput vodosnabdevanja, rekonstrukcije javne rasvete i najfrekventnijih ulica, kao i izgradnja mosta u Konopnici spadaju u najznačajnije. Uvođenjem reke Rastavnice u vodozahvat rešili smo pitanje vodosnabdevanja i u danima kada je Vlasina zamućena. Dozvola za puštanje u rad se očekuje ovih dana. Pored toga, radi se Prethodna studija vodosnabdevanja opštine Vlasotince sa generalnim projektom koji treba nam predoči mogućnost vodosnabdevanja celokupne opštine. Brojni problemi sa održavanjem javne rasvete rešeni su ulaskom u javno-privatno partnerstvo kojim se privatni partner, između ostalog, obavezuje da u narednih 12 godina, u svakom trenutku 98% LED sijalica bude u funkciji.

Izgradnja mosta u Konopnici, 30 godina nakon njegovog oštećenja u velikoj poplavi i sedam godina od kada je zabranjen, od nemerljivog je značaja za žitelje ovog kraja.

Naravno, kada imate toliko projekata dešava se i da imate nepredviđenih situacija. Ove godine najviše smo ih imali u slučaju rekonstrukcije i dogradnje sale Kulturnog centra. Zbog primedbi ljudi iz struke, mislim na one iz pozorišnog stvaralaštva, menjali smo projekat kako bi smo ga prilagodili i scenski manjim predstavama, zatim, umesto planiranih radova u podrumskom delu zgrade, morali smo, zbog neobezbeđenosti temelja susednih objekata, da izmenimo projekat i dogradimo drugi sprat. Bilo je tu još mnogih situacija zbog kojih nam je i Ministarstvo kulture, koje sufinansira projekat, produžilo rok do kraja godine. Na kraju, verujem da će to biti jedan reprezentativni objekat.

Namera nam je da i ubuduće vredno radimo na obezbeđivanju što boljih uslova za život u našem mestu. Osim, infrastrukturnih ulaganja, očekujemo uskoro puštanje u rad novih pogona postojećih fabrika”  istakao je u svom govoru Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince, uz konstataciju da postoji spremnost da se saslušaju i uvaže sve sugestije i da svi daju svoj puni doprinos u stvaranju boljitka u samom Vlasotincu.

NAGRADE I NAGRAĐENI

Oktobarsko priznanje u obliku ,, Diploma 10.oktobar” dobili su:

Dom zdravlja Vlasotince, Tehnička škola iz Vlasotinca, OŠ ,,Božidar Miljković” iz Gornjeg Prisjana, Centar Ministarstva odbrane Leskovac, prof. dr. Slavica Đukić Dejanović, mimistar bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, prf. dr. Nebojša Ivanović, Svetlana Kocić, direktor OŠ ,,8 oktobar” Vlasotince.

Oktobarsko priznanje u obliku ,,Pohvale” i sa novčanom nagradom od 10.000 dinara, dobili su:

Dušan Miljković iz sela Manastirišta, Dimitrije Stevanović, učenik generacije Tehničke škole iz Vlasotinca za školsku 2016/2017.godinu, Bogdanu Zdravkoviću, učeniku Tehničke škole, Emiliji Stanković, Andrijani Dimitrijević i Anđeli Stojanović učenicama vlasotinačke Tehničke škole Hristini Jovcić, zučenici OŠ ,,Siniša Janić” iz Vlasotinca i Sretenu Živkoviću, maturantu i učeniku

generacije gimnazije ,,Stevan Jakovljević” iz Vlasotinca.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.