DS Niš: Da li se Tržnica nalazi pred kolapsom?

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Sep.2018, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS Niš: Da li se "Tržnica" nalazi pred kolapsom?

Gradski odbor Demokratske stranke zabrinut je finansijskom situacijom u JKP "Tržnica", kojoj je gradsko veće dozvolilo prošle nedelje da poveća dozvoljeni minus sa 30 na 60 miliona dinara, kao i zbog nedavne blokade u kojoj se preduzeće našlo i iz koje je izašlo po oprobanom receptu iz JKP Gorice, uzimanjem pozajmice od drugih javnih preduzeća, rečeno je juče na konferenciji za novinare.

Demokratska stranka izražava bojazan da je još jedno niško javno preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << pred kolapsom u kakvom se sada nalazi JKP "Gorica". Pre tri meseca direktor je najavio da će leto doneti povećanje broja zakupa tezgi i samim tim povećanje prihoda. Očigledno da ova pozajmica i blokada ukazuju da se predviđanja direktora nisu ostvarila.

Gradski odbor Demokratske stranke zahteva od rukovodstva Tržnice i Grada da u javnost iznesu konkretne podatke o finansijskoj siuaciji u kojoj se Tržnica nalazi i da se na vreme pozabave problemima u ovom preduzeću.

Kako je moguće da se Tržnica nalazi u teškoj situaciji, ako znamo da joj je prošle godine vraćeno u vlasništvo preko 100 lokala.

Šta se dešava sa uvozom 20 tona limuna, za koje je direktor izjavio da je to dobar poslovni potez  i da je cela količina prodata, a svedoci smo da su velike količine limuna završile u kontejneru.

Šta se dešava sa najavljenim preseljenjem cvetne pijace na lokciji OTC, od koje očigledno i u 2019. godini nema ništa, jer se ništa tamo ne radi.

Da li se planiraju neka investiciona ulaganja u osavremenjavanju gradskih pijaca?

-Zašto je doneta odluka da se zabrani parkiranje pored Durlanske pijace i ko od toga ima koristi?, pitaju niške demokrate.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.