Cela Srbija sa turističkom ponudom u Nišu

Izvor: JUGpress.com, 17.Jun.2017, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cela Srbija sa turističkom ponudom u Nišu

NIŠ

Pod sloganom „Vidi Srbiju, savršen odmor ti je na dohvat ruke“, sinoć je u Nišu održana turistička manifestacija na kojoj su, uz mnogo zabavnog, interaktivnog,  edukativnog programa, posetioci mogli da vide kako može da se provede leto u Srbiji i iskoriste vaučere za odmor. Nišlijama i svima oni koji su se zatekli na Trgu Kralja Milana ponuđeni su promotivni materijali iz kojih su se upoznali sa zanimljivim predelima Srbije, srpskim letovalištima, festivalima i starim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << umetničkim zanatima.

Akcija predstavljanja Srbije na ovaj način započela je  2015. godine u deset gradova Srbije . Prošle godine je trinaest gradova bilo domaćin manifestacije a ove, Niš je jedan od četiri grada gde će se “Srbija predstaviti”.

“Turistička organizacija Srbije i ove godine radi turističku kampanju za domaće turiste kako bi ceo svoj odmor ili deo svog odmora proveli u svojoj zemlji. Turistička ponuda Srbije je veoma atraktivna I svaki gostu Srbiji ima šta da poseti. Ponuda je velika – aktivni odmor, gastronomija, siti brejk, banje, kulturno nasleđe. Ove godine malo je izmenjen koncept manifestacije u smislu što se kompletna ponuda iz cele Srbije predstavlja u jednom mestu, tako da smo odvojili četiri najveća grada gde organizujemo manifestaciju. Posle Niša smo u Čačku, Novom Sadu I Beogradu”, rekla je Olgica Miljković iz Turističke organizacije Srbije koja je otvorila manifestaciju.

“ Turistička organizacija Niš je ovoga puta ugostila 35 gradova. Pripremili smo bogat program . Gosti iz Kruševca i Despotivca su imali prezentaciju svojih spcifičnosti. U programu su I sva naša udruženja građana, udruženja kreativnih stvaralaca koji su na šetalištu organizoveli radionice “, rekla je Dušica Todorović iz Turističke organizacije Niš.

Ove radionice okupile su mnoge šetače, a naročito decu koja su na licu mesta učila da slikaju, prave balone I kroz kratke edukaciju i zabavljaju se.

“Večeras bojimo magnete, učimo da heklamo i pravimo figurice od balona. Uče ih naši animatori iz Udruženja. Deca uče da boje gipsane figurice koje kasnije nose kući. To im je uspomena na svoju prvu urađenu “umetničku” stvar. Cilj je da razvijamo kod dece kreativnost, oslobađanje pokreta, koordinaciju  koordinacija ruku i slaganje boja. Mi stalno organizujemo radionice I one su uvek različite, I tako na svim sajmovima animiramo i decu i odrasle. Glavni akteri su deca jer su nama deca sve”, kaže iz udruženja “Višnja”, rukovodilac Maja Sević.

Na štandovima turističkih organizacija iz cele Srbije mnogo je štampanog materijala iz kojeg posetioci mogu da se upoznaju sa turističkom ponudom i odluče se kako i gde da provedu odmor i gde će aplicirati za vaučere.

“ Vranje se danas u Nišu predstavlja turističkim potencijalima Vranjske Banje . Tu je specijalna bolnica za rehabilitaciju Vranjska banja. Na štandu je I turistički materijal naše turističke organizacije koji ima za cilj da privuče turiste, pre svega putnike koji idu na letovanje u Grčku . Želimo da ih animiramo, da svrate u Vranje”, kaže Saša Ivanov , direktor Turističke organizacije Vranje.

Na manifestaciji su promovisani festivali, priredbe, ali i suveniri iz Srbije.

“ Mi dolazimo iz carskog grada Lebane. Caričin grad je izgradio car Justinijan, veliki zadužbinar u Vizantijskom carstvu,  u šestom veku. U Nišu prikazujemo ovaj istorijski lokalitet koji je mnogima nepoznat.  Popularizujemo naš novi suvenir, statue cara Justinijana i carice Teodore . Spremamo novu manifestaciju “Čili i Tomato festival” na kojoj ćemo zbog naši ljutih papričica iz leskovačkog kraja okupiti južnu Srbiju. Hoćemo naše gastronomske specijalitete, ljutu hranu , da predstaavimo”, kaže Bojan Jović, direktor Turističke organizacije Lebane.

Posetioce je oduševio nastup Akademskog folklornog ansambl „ORO“ kao i kulturno umetničkog društva Soko iz Sokobanje sa spletom igara iz Ponišavlja kulturnog centra. Mališani ali I oni odrasli okupljali su se oko konja I vitezova koji su promovisali  Viteški festival – film „Just out“ i Borbu vitezova.  Nastupao je Rok bend „Balkanska pravila“,Najavljena je kuršumlijska Gitarijada,  manifestacija „Zlatne ruke Sokobanje a u Irish Clovers  promocija međunaronog džez fetivala „Nišville“.

Turistička organizacija Srbije i Niša organizovali si kviz znanja “Koliko poznaješ Srbiju?”. Nagrade su obezbedile turističke organizacije iz cele Srbije, u saradnji sa Udruženjem banjskih i klimatskih mesta Srbije, JP Skijališta Srbije, HORES-om, Nacionalnom Asocijacijom turističkih agencija Srbije (YUTA)

Pored gradova domaćina kampanje „Vidi Srbiju“ Beograda, Novog Sada, Niša i Čačka, na manifestaciji u Nišu predstavile se i turističke organizacije Aranđelovca, Novog Pazara, Oplenca, Lebana, Blaca, Kuršumlije, Centralne Srbije, Novog Bečeja, Despotovca, Aleksinca, Kruševca, Sokobanje, Zlatibora, Užica, Vranja, Golupca, Vrnjačke Banje, Prolom Banje i Pirota, kao i domaćin manifestacije Turistička organizacija Niš.

Manifestacija organizovana u Nišu, kako kažu organizatori ostvarila je cilj – udruživanje privatnog, javnog, civilnog sektora i profesionalnih udruženja u promociji ponude Srbije i promocija subvencionisane mere Vlade Srbije – vaučera za odmor u Srbiji sa Ministarstvom turizma.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.