Izvor: JUGpress.com, 08.Jul.2020, 12:44

CRTA pozvala Rebića da podnese ostavku

BEOGRAD

Organizacija CRTA pozvala je danas direktora policije Vladimira Rebića da podnese neopozivu ostavku “zbog (ne)postupanja policijskih snaga tokom protesta gradjana u Beogradu 7. jula i u noći između 7. i 8. jula 2020”.

“Direktor policije mora da snosi odgovornost zbog činjenice da je neadekvatna obezbedjenost Doma Narodne skupštine omogućila upad demonstranata u to zdanje,  kao i zbog prekomerne upotrebe sile protiv građana i nesprečavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << nasilja huligana i tzv. navijača nad građanima”, piše u saopštenju te organizacije.

“Mnogobrojni primeri policijske brutalnosti prema gradjanima i neometanog divljanja pojedinaca u civilu, koji su po sopstvenom nahodjenju ‘zavodili red’,  dokumentovani su kamerama i dokaz su nespremnosti policije da zaštiti zakonski poredak i bezbednost gradjana i osnov za sumnju u političku zloupotrebu institucije policije”, dodaje se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.