Izvor: JUGpress.com, 04.Feb.2022, 10:30

Bujanovčanin prevozio pola tone švercovane obuće

BEOGRAD-BUJANOVAC

Carinici su u saradnji sa policijom 1. februara 2022. godine na ulazu graničnog prelaza Horgoš, otkrili gotovo 600 pari neprijavljene obuće u prikolici jednog kombija koji se iz Nemačke uputio ka Kosvu i Metohiji a kojim je upravljao čovek iz Bujanovca.

Pokušaj krijumčarenja ove impozantne količine obuće otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao ”fijat dukato” sa prikolicom, bujanovačkih registarskih oznaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Prema dokumentaciji koja je pratila robu natovarenu na prikolicu radilo se o tovaru polovnih uređaja za domaćinstvo, nešto nameštaja i 4 džaka obuće.

Međutim, ono što je vozač iz Bujanovca propustio da kaže carinicima je da se na prikolici pored četiri prijavljena, nalazi još 16 neprijavljenih džakova obuće.

Detaljnim pregledom zatečenih džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi razna, nenošena muška i ženska obuća, od čizama do papuča.

Zapravo je reč o obući koja je dugo stajala u izlozima i magacinima jer je niko nije kupio, pa je kao takva trajno povučena iz prodaje.

Carinici su detaljnim pregledom, razvrstavanjem i brojanjem, utvrdili da se radi o obući koja se nabavlja kupovinom ”na kilo”, te da je ova pošiljka teška preko 500 kilograma.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.