Boško Stančić: Sve je stalo posle nas

Izvor: juGmedia, 21.Feb.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boško Stančić: Sve je stalo posle nas

VLASOTINCE – Vlasotince je stalo, nije se ništa promenilo, nema investicije, ništa se ne gradi, izjavio je Boško Stančić, prvak Nove Srbije (NS) u varoši na Vlasini, gde je sinoć održana tribina sa predsednikom stranke Velimirom Ilićem kao glavnim gostom.

Stančić, koji je i član Izvršnog odbora NS,  podsetio na ono što je urađeno u vreme kada je ova stranka učestvovala u vlasti u Vlasotincu, odnosno, niz projekata iz oblasti infastrukture, ali i o planiranim a nerealizovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << investicijama.

„Tokom 2007. godine izgubljena je investicija hidroelektrana Svođe, koju sam bio ugovorio kako tadašnji predsednik opštine sa investitorom iz Italije. Druga investicija koja je propala 2009. godine, je izgradnja nove industrijske zone u dve faze koja bi uposlila nekolko hiljade mladih ljudi. Od tada se u našoj opštini promenilo pet predsednika opštine i devet koalicija. Od septembra Nova Srbija je opet u opoziciji, ali Vlasotince je stalo… Nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti da pokažemo ono što znamo, za šta smo spremni, da bi Vlasotince krenulo napred”, rekao je Stančić.

Lider stranke Velimir Ilić govorio je o  poljoprivrednim potencijalima ovoga kraja, ocenivši da je pored plasteničke proizvodnje ranog povrća, neopodn otvorati I proizvodne pogone.

„Zašto ulažemo milione evra u tuđe firme, a ono što nam bog dao i što vrhunski proizvodimo ne možemo da prodamo po pristojnoj ceni. Zašto smo spali na najnižoj grani u poljoprivrednoj proizvodnji. Imamo i tržiste za ove naše proizvode. Rusija želi da kupi od nas, ali mi ne možemo da proizvedemo. Na tome mora da se radi. Da vidimo ko je zaboravio ovaj kraj, o tome razmislite kad krenete na izbore. Uradili smo mnogo sa Boškom Stančicem, mnoge kilometare asfalta, vlasotinačku petlju”, kazao je Ilić, koji se založio i za to da se majkama sa trećim detetom omoguće “određena primanja”.

Pred članovima, simpatizerima i gostiju iz Prokuplja, Vranja, Niša i Lebana govorio je i Milan Stojiljković o bespespektivnosti mladih, ali i predsednica Foruma žena Žaklina Stefanović, koja je u nadahnutom govoru ocenila da je rodna ravnopravnost ostala mrtvo slovo na papiru.

“Neophodni su zakoni koji bi bolje uredili tu oblast, kao i oblast nasilja nad ženama i nasilja u porodici jer statistika je neumoljiva i poražavajuća u ovoj oblasti”, kazala je Stefanovićeva.

Velimir Ilic je inače posetio domaćinstvo Dragiše Petrovića Gute iz Stajkovca, gde se upoznao sa proizvodnjom ovog domać i drugih povrtara.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.