Bolja hrana za porodilje i trudnice

Izvor: juGmedia, 27.Avg.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolja hrana za porodilje i trudnice

NIŠ – Od 1. septembra trudnice i porodilje u porodilištima imaće bolju ishranu, u skladu sa novim jelovnikom koji je izradila radna grupa Ministarstva zdravlja.

U Niškom kliničkom centru kažu da nisu imali ozbiljne primedbe na hranu, ali da, svakako, spremaju novi meni. Skuplji, i manje jednoličan.

Trudnice i porodilje bi ubuduće trebalo da imaju tri glavna obroka i dve užine – voćne ili mlečne. Ova promena jelovnika zahteva novi tender za nabavku namirnica, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u Kliničkom centru kažu da se za njega pripremaju.

Nutricionista dijetetičar Sonja Denčić Kliničkog centra Niš izjavila je da, što se tiče dosadašnje ishrane pacijenata,struka nigde nije pogrešila.

„U svakoj bolnici lekar predviđa po kojoj će dijeti pacijenti da se hrane. Dijetetičar nikada ne radi sam mimo konsultacija sa lekarom“, rekla je Denčić.

Ona je pojasnila da se u niškom porodilištu do sada išlo na to da porodilje nultog i prvog dana dobijaju samo tečnost, a da od drugog dana dobijaju jelovnik koji je manji po obimu.

„S obzirom na to da se porodilje ne zadržavaju duže ispadalo je da nisu stizale da pređu na sledeći tip obroka koji im je pripadao“, rekla je Denčić.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.