Izvor: JUGpress.com, 16.Jan.2020, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojnik: Podrška ženama za biznis

BOJNIK

Deset žena iz Bojnika do trebalo bi da je već dobilo sredstva na račune za pokretanje sopstevnog biznisa ili roširenje već postojećeg. Ugovor o ovome je potpisan prošlog ponedeljka u prostorijama opštine, u okviru projekta ,,Znamo i umemo“ koji za cilj ima podršku ženskom preduzetništvu i tada je obećano da će novac biti uplaćen do kraja nedelje.

Četiri žene će pokrenuti sopstveni biznis a šest njih će unaprediti već postojeći.

Menadžer >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << projekta Dušan Zdravković  rekao je na svečanosti organizovanoj povodom potpisivanja ugovora , da je za ovu namenu izdvojeno 2,4 miliona dinara koje su obezbedili Ministarstvom bez portfelja zaduženo za inovacije i tehnološki razvoj i opština Bojnik.

-Predmet ovog ugovora jesu inovacije, tako da je ovo jedan od veoma značajnih projekata za opštinu Bojnik iz razloga što se po prvi put dešava jedan ovakav poziv i prilika da se unapredi poslovanje,- rekao je Zdravković i dodao da će šest preduzetnica, koje već rade, unapredi svoje poslovanje nabavkom nove opreme.

-Svi projekti i konkursi koje imamo su u cilju smanjenja broja nezaposlenih na birou  rada i otvaranje novih radnih mesta. Zadatak je i da žene preduzetnice, koje već posluju i rade na našim prostorima stvore sebi bolje uslove. Mi smo tu da sve ono što možemo pomognemo,- rekao je predsednik opštine Nebojša Nenadović.

Pojedinačna sredstva od 240.000 dinara omogućiće nabavku opreme i pokretanje proizvodnje ili usluga.

 Sladjana Nikolić namerava da otvori Agenciju za pružanje knjigovodstvenih usluga. Ovaj podsticaj za nju mnogo znači jer je na tržištu rada dvanaest godina, od 2006. Godine. U medjuvremenu je pokušavala sa osnivanjem firme ali nije išlo i morala je da se vrati medju nezaposlene.

-Ova sredstva će mnogo pomoći, kupićemo nove kompjutere, sve će biti novo.  Planiram a radim dve godine, koliko mi treba do penzije,- kaže ona.

Zagorka Stojiljković namerfava da se bavi proizvodnjom zimnice.

-Posao koji pokrećem je spremanje zimnice. To sam i do sada radila, ali nisam imala sredstva da proširim proizvodnju, – kaže ona.

Svaka od ovih deset žena dobila je ugovor na po 240.000 dinara.

Projekat “Znamo i umemo – nezaposlene žene i preduzetnice Bojnika” finansiraju Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj i Opština Bojnik.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.