Izvor: JUGpress.com, 16.Nov.2019, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Bojadžijska pljačka” na mostu u Donjoj Lomnici

VLASOTINCE

Odbornici vlasotnačkog lokalnog parlamenta održali su 23. sednicu Skupštine opštine Vlasotince, na kojoj je, prilikom brojanja na početku sednice ztvrđeno prisustvo 39 odbornika, da bi proverom kvoruma u finišu same sednice taj broj bio smanjen za pet odbornika, koji su u međuvremenu ,,isparili”.

Većinom glasova odbornika usvojen je Predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o izvršenju budžeta opštine Vlasotince za period 01.01.2019. – 30.09.2019.godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Izvestilac po ovoj tački dnevnog reda bio je, Saša Mihajlović, budžetski saradnik koji je između ostalog rekao:

” Ukupni planirani budžetski prihodi za 2019.godinu iznose 880.205.909 dinara, dok ukupni ostvareni budžetski prihodi za period januar – septembar 2019. godine iznose 607.765.919 dinara što procentualno iznosi 69,05 %, dok ukupni planirani budžetski rashodi za 2019.godinu iznose 951.672.504 dinara a ukupno realizovani budžetski rashodi za period januar – septembar 2019.godine iznose 552.572.919 dinara, što procentualnom iznosi 58,06 %. Planirani budžeski deficit ,,Odlukom o budžetu opštine Vlasotince za 2019.godinu”, kao i ,,Odlukom o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Vlasotince za 2019.godinu” u iznosu 71.466.595 dinara pokriven je sredstvima iz suficita za prethodnu budžetsku 2018.godinu, a koji iznosi 60.868.595 dinara, kao i sredstvima od zaduženja kod domaćih poslovnih banaka za period januar – septembar 2019 ostvaren je budžetski suficit u ioznosu od 55.238.545 dinara. Realizacija budžeta ostvarena je u skladu sa ,,Odlukom o budžetu opštine Vlasotince 2019. godinu”, i ,,Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Vlasotince 2019. godinu”. Inače ostvarenje prihoda od 69,05 %je manje od planiranog, pre svega kod prihoda koji treba da se realizuju na ime transfera sa viših nivoa vlasti “, istakao je Mihajlović.

Opozicioni odbornik Žarko Kostić, imao je primedbe na iznos radova na mostu u selu Donja Lomnica, a uz put je sa skupštinske govornice pokazivao validnu dokumentaciju iz koje se vide svi iznosi obračunatih radova koji su po njemu sumnjivi i ne odgovaraju stanju na terenu.

” Kada smo mi “žuti” bili na vlasti optuživani smo da smo lopovi. A, šta da kažemo sad samo na primeru mosta u Donjoj Lomnici koji je dugačak nekih 11 metara a iznos njegovih radova i naplate je ,,naduvan” toliko da je to prava ,,Bojadžijska pljačka”. Evo u ruci držim sve papiri koji sve kazuju. Tamo gde su sumnjive količine i iznosi ugovorenih radova ima potpisa od strane nadzornog organa ali nema potrebnog pečata. Očigledno je da ovde nisu čista posla”, zaključio je Žarko Kostić, na čije primedbe niko iz sale nije reagovao.

Inače, sve tačke koje su bile na dnevnom redu ekspresno su završene, pa je rad sednice okončan nakon jednočasovnog rada.

Da se mogu složiti u nečemu vladajuća većina i opozicioni odbornici pokazale se na primeru predloga Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra određenih nepokretnosti za utvrđivanje poreza za imovinu za narednu 2020.godinu, čiji se iznos neće biti promenjen i ostaje i dalje isti u iznosu 0,3 %.

Prtoivgradni strelci koji su bili angažovani na šest lokacija sa po dva izvršioca dobiće novčanu satisfakciju na mesečnom nivou u iznosu od 6.000 dinara.

Na dnevnom redu bilo je dve tačke dnevnog reda sa obrisima kadrovskog pitanja.

Tako je dr.Ružica Valčić postala novi zamenik direktora vlasotinačkog Doma zdravlja, a Bratislav Petrović dobiće uskoro Rešenje o radnom angažovanju na mesto predsednika Skupštine opštine Vlasotince.”

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.