Blace spremno za Dane šljiva

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blace spremno za "Dane šljiva"

Od 21. do 23. avgusta u Blacu će biti organizovana 13. turističko-privredna manifestacija “Dani šljive”, a organizatori očekuju veliki broj posetilaca.

I ove godine održaće se i stručna predavanja iz oblasti voćarstva, biraće se najbolji šljivik, najbolja šljivova rakija i najlepši štand.

Prvi put bira se nabolji preduzetnik i preduzetnica iz oblasti prerade šljiva.

Za mlade poljoprivrednike obezbeđen je donatorski fond od 3 miliona dinara, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kaže Ivan Burgić, predsednik Opštine Blace i predsednik Organizacionog odbora manifestacije.

Blace je opština šljive i trudimo se da to i pokažemo javnosti,a sve u korist naših proizvođača. Ukupno je 2,5 miliona stabala šljive na teritoriji opštine i ona nas obavezuju da ulažemo u promociju blačke šljive - rekao je Burgić.

U muzičkom delu programa nastupaju Kerber, Cakana, Topalko, trubački orkestar Dejana Jevđića, lokalni bend Alter ego, a 23. avgusta Svetlana Ražnatović.

Generalni pokrovitelji manifestacije su Evropski progres i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, pored mnogih lokalnih privrednika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.