Besplatan priručnik za trgovanje na berzi

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan priručnik za trgovanje na berzi

Kako trgovati zlatom, novcem, naftom i akcijama na svetskoj berzi, objašnjeno je detaljno u prirulniku koji je prirpemio kapital.rs, a zainteresovani mogu besplatno da ga preuzmu na sajtu Južnih vesti.

Od februara prošle godine, Dow Jones indeks je porastao 20,92%, a pre nedelju dana dostigao je svoj istorijski maksimum, prebacivši 20.000 poena.

Snažan rast berzanskih indeksa, naročito američkih, kakav dugo vremena nije zabeležen, obeležio je kraj 2016. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i početak 2017. godine.

Da li ste znali da pored indeksa, na umreženoj svetskoj berzi može da se trguje i valutama, zlatom, naftom i akcijama najvećih svetskih kompanija (takozvani CFD-i)? Interesuje vas kako?

Besplatni priručnik možete preuzeti - ovde.

foto: istockphoto.com/mizoulaDow Jones Industrial Average je najstariji berzanski indeks na svetu. Nastao još 1896. godine, on objedinjuje 30 velikih američkih kompanija čijim se akcijama trguje na Njujorškoj berzi – crème de la crème američke ekonomije.

Ovaj indeks je dugo vremena predstavljao reper za kretanje celokupnog američkog tržišta akcija, ali ga od polovine prošlog veka, na tom mestu, polako odmenjuje sveobuhvatni(ji) berzanski indeks - S&P500.

Besplatni priručnik možete preuzeti - ovde.

foto: istockphoto.com/JANIFESTOd februara prošle godine, ovaj indeks je porastao 20,92%, a pre nedelju dana dostigao je novi istorijski maksimum, prebacivši 20.000 poena da bi se od ponedeljka vratio na oko 19.900 poena. Međutim, od početka godine, zabeležio je skroman rast od 0,65%.

Na kretanje cena akcija, a time i indeksa, osim događaja koji se tiču samih kompanija koje ulaze u njegov sastav, utiču i (geo)politička previranja, ratovi, krize itd. koje predstavljaju tzv. sistematski rizik.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.