Belopalanački većnici dobili svoja zaduženja

Izvor: JužneVesti.com, 21.Feb.2024, 12:14

Belopalanački većnici dobili svoja zaduženja

Nakon što su izabrani na konstitutivnoj sednici belopalanačkog parlamenta, članovi Opštinskog veća na prvoj sednici dobili su i svoja zaduženja. Četvoro većnika zadržalo je svoje resore, dok je nova većnica Jelica Spasić Ognjanović preuzela zaduženja koja je imala njena prethodnica Marija Anđelković u oblasti oblasti srednjeg i visokog obrazovanja omladine, sporta i nacionalnih manjina.

Rade Mladenović ostao je većnik za oblast razvoja poljoprivrede, Dragana Živković >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je opet zadužena za razvoj infrastrukture i zaštite životne sredine, kao i Dragan Đurić za oblast razvoja komunalne delatnosti, urbanizma i puteva, dok će se Marija Bošković i dalje baviti kulturom, informisanjem, socijalnom zaštitom, zdravstvenom zaštitom, predškolskim i osnovnim obrazovanjem.

Predsednik Opštine Goran Miljković kaže da je pred svima njima puno izazova i planova koje treba realizovati kako bi svi zajedno učinili da se Bela Palanka u ekonomskom, ali i u svakom drugom pogledu razvija sve više.

Pred nama je puno posla, ali sam siguran da ćemo radeći zajedno i uz podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i evropskih fondova uspeti da podignemo kvalitet života svih naših građana. Pozivam i sve građane Bele Palanke da nam se jave, da daju sugestije, predloge ali i kritike kako bi svi zajedno doprineli razvoju svog mesta. Naša vrata otvorena su za sve naše sugrađane - rekao je Miljković.

Na prvoj sednici Veća usvojen je i Poslovnik o radu Opštinskog veća, a data je i saglasnost na predlog Odluke o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana zapošljavanja Opštine Bela Palanka za period od 2024. do 2026. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.