Anketiraju se srednjoškolci u Bosilegradu

Izvor: juGmedia, 21.Jan.2015, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anketiraju se srednjoškolci u Bosilegradu

BOSILEGRAD – Među učenicima četvrte godine u bosilegradskoj Gimnaziji, sprovedena je anketa o zainteresovanih za upis na fakultetima u Bugarskoj, kako bi se stekao uvid u zainteresovanost učenika za studiranje u Bugarskoj.Po rečima predsedinka opštine Vladimira Zaharijeva, rezultati ankete biće prosleđeni Ministarstvu obrazobanja i nauke u Bugarskoj kako bi imali uvid u to za koje smerove vlada interesovanje boslegradskih srednjoškolaca.

On je dodao da svi učenici, koji žive >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u unutrašnjosti treba da se jave u opštini, kako bi njihove želјe bile prosleđene kompetentnima u Ministarstvu prosvete. Takođe, ovo važi i za sve one, koji bi želeli da upišu magistraturu i doktorat.

U Bosilegradu će doći profesori sa dva bugarska univerziteta, kako bi vršili obuku budućih studenata za polaganje prijemnog ispita. Opština raspolaže udžbenicima iz istorije i bugarskog jezika i literature, neophodni za polaganje prijemnog ispita, koji će se najverovatnije održati u Bosilegradu.

Svi zainteresovani budući studenti za školsku 2015/16. godinu da se jave najkasinje do 1. februara ove godine, saopšteno je iz Sportskog društva „Mladost“.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.