Izvor: JUGpress.com, 28.Mar.2024, 11:17

Amerika: Koji su mogući uzroci urušavanja mosta u Baltimoru

BALTIMOR
Nešto posle ponoći u utorak, teretni brod Dali udario je u jedan od nosećih stubova mosta Frensis Skot Ki, koji se proteže kroz luku Baltimor.
Stručnjaci kažu da je Dali mnogo veći od brodova koji su plovili u vreme izgradnje mosta Frensis Skot Ki 1970-ih
Most dug 2,4 kilometra odmah se srušio, a u vodu je upalo osam građevinskih radnika koji su u tom trenutku bili na njemu.
Dvojica su spasena tog dana, tela još dvojice pronađena su u sredu, a potraga se nastavlja za ostalo četvoro, za koje se pretpostavlja da su mrtvi.
Zbog nesreće je zatvorena velika američka luka, što je dovelo do straha od negativnih efekata na globalne lance snabdevanja.
Istražitelji...

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Osiguravajuće kuće očekuje rekordan gubitak

Izvor: Capital.ba, 28.Mar.2024

BALTIMOR – Rušenje mosta Frensis Skot Ki u Baltimoru moglo bi da košta osiguravače milijarde dolara odštete, ocjenjuju analitičari. FOTO Asociated Press Oni navode da bi troškovi mogli da dostignu oko četiri milijarde dolara, što bi bio rekordan gubitak osiguranja transporta. Šest osoba i...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.