Izvor: JUGpress.com, 25.Nov.2022, 20:40

Ambasador Izraela u Srbiji

NIŠ

 Saradnja u oblasti privrede, bratimljenje grada Niša i Beršave kao i razmena iskustva u radu niške i Skupštine u Beršavi kao i produbljivanje prijateljstva koe već postoji između Izraela i Srbije bile su glavne teme o kojima su razgovarali ambasador Izraela Jahen Vilan i predsednik Skupštine grada Niša Boban Džunić. Džunić je ovom prilikom naglasio da je Izrael veliki prijatelj Srbije i da predsednici ovih država iamju izuzetno dobru i usku saradnju.

  >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<  „ Tokom susreta sa ambasadorom Vilanom razgovarali smo o mnogo tema a jedna od njih bila je i prijateljstvo ne samo naše dve države već i dva grada, grada Niša i grada Berševa sa kojim  imamo potpisan sporazum o prijateljstvu još 1990.godine. Pospešio sam ideju da ta odluka zaživi i da naši  odbornici i odbornici skupštine Berševa imaju uzajamne posete kako bi razmenili i iskustva  u radu i na taj način poboljšali rad skupština“, kazao je Boban Džunić.

     On se ovom prilikom zahvalio Jahenu  Vilanu za to što je kao  ambasador od 2021.godine  dao izuzetno veliki doprinos našem gradu.

    „ Pre svega se radi o danacijama medicinske opreme koja je stigla  Univerzitetskom kliničkom centru Niš u trenutku kada je ona nama bila i najpotrebnija. Njegovom zaslugom stigla je i donacija za Banku krvi  koja se  nalazi na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš“, dodao je Dzunić.

      Veliki put  prijeteljstva je pred nama koji zajedno moramo da pređemo i to prijateljstvo još više produbimo, dodao je Džunić.

       „Doprinos  tome daće i Izraelsko-srpski biznis klub koji je zaživeo u Nišu sa  našim privrednicima. Iskreno se nadam da će saradnja izraelskih i naših privrednika  u mnogome doprineti poboljšanju života naših sugrađana“, zaključio je Džunić.                  

      Jahen Vilan je  naglasio da mu je zadovoljstvo što je ponovo u Nišu, i da je ponosan na rezultate kluba Srpsko-izraelskog prijateljstva.

      „Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam danas ponovo u Nišu na poziv predsednika Skupštine Grada Niša i naših prijatelja iz kluba Srpsko-izraelskog prijateljstva i poslovnog kluba. Povod posete, pored posete Skupštini, je naša podrška konferenciji KreNI, koja se održava danas u Nišu, čime pokazujemo da nam je stalo, i da želimo da doprinesemo razvoju kreativnosti i doprinosu obrazovanju mladih ljudi u Nišu“, izjavio je Jahen Vilan, ambasador Izraela u Srbiji.

    On je prethodno učestvovao na konferenciji KreNi, uz prisustvo direktora Italijanskog instituta za kulturu Roberta Činkote, predsednice Mladih ambasadora Snežane Andrić i polaznika KreNi konferencije.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.