Agencija dala rok za smenu Srđana Aleksića

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2015, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agencija dala rok za smenu Srđana Aleksića

Nakon što je Agencija za borbu protiv korupcije jula prošle godine zatražila smenu gradskog većnika Srđana Aleksića zbog sukoba interesa, a njen odbor odbio njegovu žalbu Skupštini Grada dat je rok od 60 dana da ga smeni. 

Kako je Južnim vestima potvrđeno u Agenciji, obaveštenje je gradskim vlastima Niša već poslato i rok za smenu teče.

Agencija je tokom postupka koji je vođen više od godinu dana utvrdila da je Aleksić (SNS) "zastupao stranke u sudskim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << postupcima protiv javnih preduzeća čiji je osnivač grad Niš", ali i da je istovremeno sa funkcijom Gradskog većnika kao advokat zastupao javna preduzeća čiji je Grad Niš osnivač.

Utvrđeno je da Srđan Aleksić o sumnji u postojanje sukoba interesa koji je imao u vezi sa zastupanjem JP "Gradska stambena agencija" Niš u predmetu pred Osnovnim sudom u Nišu nije obavestio Agenciju i Skupštinu grada Niša - saopšteno je iz Agencije.

Još jula prošle godine je Agencija za borbu protiv korupcije zatražila njegovu smenu.

Aleksić se žalio na tu odluku i branio tvrdnjom da je istovremeno radeći kao advokat i član Gradskog veća Niša zapravo štitio javni interes, pa da, shodno tome, nije u sukobu interesa.

Krajem marta ove godine Odbor Agencije je odbio njegovu žalbu, nakon čega je odluka o smeni poslata pravosnažna i poslata je Skupštini Grada.

Kako je novinarima Južnih vesti pojašnjeno, gradskim vlastima je dat rok od 60 dana da Srđana Aleksića smeni sa funkcije u Gradskom veću.

Zasada nema javne reakcije gradonačelnika Zorana Perišića.

Nakon pisanja Južnih vesti, Srđan Aleksić je oktobra prošle godine smenjen sa funkcije predsednika Upravnog odbora Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici kod Niša.

Aleksić je prekršio zakon jer je istovremeno obavljao i funkciju gradskog većnika, a nije od Agencije za borbu protiv korupcije zatražio saglasnost za to, što je bio u obavezi da uradi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Svom hotelu iz opštinske kase dao 700.000 dinara

Izvor: B92, 09.Jun.2015

Agencija za borbu protiv korupcije nije odustala od preporuke za smenu predsednika opštine Kosjerić zbog sukoba interesa...On je i vlasnik motela "Izvor", sa kojim opština koju vodi ima poslovnu saradnju...Zvanično najbolji kuvar sveta, kako piše na bilbordu u Kosjeriću, i prvi čovek te varošice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.