Izvor: JUGpress.com, 22.Jun.2023, 12:37

39.000 pogačica za „Kocku“ i „Tutino“

NIŠ

U okviru akcije „Da skockamo Kocku i Tutino” koju je pokrenula Lokalna fondacija Niš a sa ciljem da građeni pomognu oko sakupljanja sredstava za rekonstrukciju sportskih terena „Kocka“ i „Tutino“ do sada je prodato 39.000 pogačica koje proizvodi „Žitopek“ a koji je partner u ovoj akciji. Suština akcije je da od svake kupljene Žitopekove pogačice pet dinara odlazi i fond  Lokalne fondacije Niš za uređenje ova dva sportska terena koji će nakon toga mlade ali >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i sve druge Nišlije moći da koriste za rekreaciju. Akcija traje do 20.jula i pokretači cele priče se nadaju da će uspeti da sakupe dovoljno sredstava za obnovu ovih terena i tako se uključe u program obnove sortskih terena koji je pokrenuo Grad Niš dajući svoj doprinos u ovoj akciji a zarad interesa građana i lokalne zajendice.

                          „Ovo je još jedna u niz akcija koju realizuje Lokalna fondacija Niš, ovoga puta u saradnji sa niškom kompanijom Žitopek. To su dva čuvena igrališta u Nišu, jedno na bulevaru Nemanjića, drugo na bulevaru Cara Konstantina. Dogovorili smo se sa Žitopekom da sredimo igralište, golove, da obeležimo igralište, kaže Filip Jovanović, predsednik Lokalne fondacije Niš i dodaje da je ovo jedan od načina da se pomogne razvoju lokalne zajednice.

                            Akcija je pokrenuta 20.aprila i ostalo je još mesec dana do njenog završetka. Iz Lokalne fondacije Niš pozivaju i dalje građane da se pridruže akciji jer svaki dinar koji se sakupi na ovaj način znači puno, posebno za malđe Nišlije koje rado provode slobodno vreme na sportskim igralištima, a ona uređem postaju lepša na opšte zadovoljstvo svih.

                           „Želimo da svi zajedno, korak po korak, ulepšavamo i uređujemo grad, da živimo u sredini koja će negovati pozitivne vrednosti i zdrave stilove života. Mnogi sportski tereni u Nišu imaju kultni status i svoje mesto u istoriji grada. Važni su ne samo kao mesto za sportska nadmetanja, već i kao centar okupljanja, druženja i uživanja pripadnika različitih generacija. Zato je cilj da se kroz ovu kampanju obezbede sredstva za renoviranje “Kocke” na Bulevaru Nemanjića i “Tutinog” terena na Vizantijskom bulevaru“, dodaju pokretači ove ideje.

                                  Tako pogačice na kojima su odrastale generacije i generacije Nišlija postaju više od doručka, a zahvlajujući Nišlijama dva košarkaška terena dobiće nov izgled i zasijati punim sjajem. Pogačice u ovoj kampanji nisu samo ukusan obrok, već i simbol nade i privrženosti lokalnoj zajednici. Kroz ovu akciju razmišljamo i brinemo o novim generacijama koje dolaze, o deci koja će na ovim igralištima kvalitetno provoditi slobodno vreme, igrati se, zdravo rasti i razvijati se, kažu inicijatori ideje i pozivaju građane da se uključe u akciju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.