Tužilaštvo ispituje istup Velimira Ilića

Izvor: Blic, 14.Apr.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo ispituje istup Velimira Ilića

Republičko javno tužilaštvo ispituje da li u istupu lidera Nove Srbije Velimira Ilića na RTS-u, kada je verbalno napao poslanicu i portparolku Demokratske stranke Jelenu Trivan, ima elemenata krivičnog dela, saznaje B92. Ilić verbalno napao portparolku DS

Republičko javno tužilaštvo je počelo da ispituje da li je u nastupu Velimira Ilića u emisiji "Upitnik” RTS-a, kada je verbalno napao Jelenu Trivan, bilo elemenata krivičnog dela. Ako se utvrdi da je Velimir Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom i posle emisije Trivanovoj uputio pretnje koje sadrže elemente krivičnog dela, tužilaštvo može da zatraži da Iliću bude oduzet imunitet.

Republičko javno tužilaštvo je zatražilo od RTS-a snimak emisije u kojoj je Velimir Ilić poslanici DS-a Jeleni Trivan rekao da onaj koga psi namirišu neće dobro proći.

Portparol tužilaštva Tomo Zorić kaže da će biti saslušani i radnici obezbeđenja RTS-a koji su u saopštenju koje je izdala ta medijska kuća potvrdili da je Ilić i posle emisije nastavio da vređa i fizički ugrožava Jelenu Trivan.

"Ukoliko se utvrdi da su ostvarena obeležja nekog krivičnog dela, Tužilaštvo će svakako reagovatii shodno zakonu i shodno našim zakonskim ovlašćenjima, bez obzira ko je u pitanju, da li su u pitanju građani ili narodni poslanici. Zakon je jednak za sve i ukoliko se bude utvrdilo da postoje elementi krivičnog dela, mi ćemo reagovati”, rekao je Zorić.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) je pozdravilo odluku Kolegijuma Radio-televizije Srbije da ubuduće ne zove u goste poslanike koji narušavaju standarde građanske pristojnosti. Više o tome možete pročitati u posebnoj vesti.

Trivanova neće tužiti Ilića

Poslanica DS Jelena Trivan neće tužiti Ilića jer smatra da ima dovoljno elemenata da reaguju državi organi.

"Mislim da je posle jučerašnjeg saopštenja RTS-a postalo jasno ono što sam govorila da to nije spor između Velimira Ilića i mene, nego da je to pitanje za državne organe koji su dužni da obezbede sigurnost svakome i da u tom smislu očekujem da će Tužilaštvo reagovati”, kaže Trivanova.

DSS bez komentara

U DSS-u nisu reagovali na istupe njihovog koalcionog partnera. Poslanik DSS-a Dragan Šormaz nije imao odgovor na pitanje da li se njegova stranka ograđuje od nastupa Velimira Ilića.

"To morate da pitate zvaničnike DSS-a, predsednika stranke, portparola" Nisam gledao emisiju, jedno kaže on, drugo oni. Da sam gledao emisiju, ja bih rekao šta mislim, ali nisam je gledao zaista”, rekao je Šormaz.

Vučić: RTS iznad Ustavnog suda

Zamenik predsednika naprednjaka Aleksandar Vučić kaže da se ne slaže uvek sa izjavama Velimira Ilića, ali da ovoga puta problem nije Ilić.

"Ali problem nije bio sada u Velimiru Iliću, nego u onome što radi državna televizija. Postavili su se iznad Ustavnog suda, oni su se postavili kao ljudi koji će da ocenjuju ko je pristojan, a ko nije, oni su počeli da govore imena telohranitelja gospodina Ilića. Nisu nam rekli imena telohranitelja Borisa Tadića, Čedomira Jovanovića, Dačića, Tijanića" To su stvari koje nemaju nikakvog smisla i koje govore kako država vodi hajku protiv opozicije”, kaže Vučić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.