Trivan: Tadić će doneti najbolju odluku za građane

Izvor: S media, 03.Apr.2012, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trivan: Tadić će doneti najbolju odluku za građane

Potpredsednica Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da ne može da potvrdi da li će predsednik Srbije Boris Tadić sutra podneti ostavku, ali da je sigurna da će on doneti odluku koja je najbolja za građane i državu Srbiju.

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović je, s druge strane, ocenila da će predsednički >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izbori biti raspisani i dodala da će kandidat naprednjaka na njima biti lider te stranke Tomislav Nikolić.

"Nikada nišam spekulisala o nezvaničnim informacijama. Boris Tadić će doneti odluku koja je najbolja za građane Srbije i Srbiju i šta god da odluči biće dobro za Srbiju", rekla je Trivan gostujući na TV B92.

Ona je dodala da je DS pobedila i kada su izbori bili odvojeni i da "tehnologija vođenja izbora ne utiče na izborni rezultat".

Tadić podnosi ostavku danas ili sutra?

Dejanović: Još čekam Tadićevu odluku

Tadić: O predsedničkim izborima sredinom nedelje (VIDEO)

Prema njenim rečima, Tadić je napravio kapitalnu prednost u odnosu na ostale potencijalne predsedničke kandidate, onim što je uradio prethodnih godina.

"Velika je izvesnost da će on pobediti na izborima. U teškim vremenima ljudi se okreću odogovornim ljudima, koji donose ozbiljne odluke, a Tadić je napravio kapitalnu prednost svojim radom, a ne izbornim matematikama", ocenila je Trivan.

Mihajlovićeva smatra da je Tadić u prednosti u odnosu na ostale potencijalne predsedničke kandidate, jer se "više rastračao kao predsednik DS, a manje kao predsednik Srbije".

Aktulena vlast, prema njenim rečima, treba da podnese račune za ono što je uradila, a "Tadić je predsednik stranke koja je Srbiju skoro dovela do ivice bankrota".

U SNS, dodala je ona, postoji nekoliko kandidata za budućeg premijera, koji će, kako tvrdi, ukoliko naprednjaci osvoje vlast, "obavljati posao bolje nego (Mirko) Cvetković".

Očekuje se da sutra budu raspisani predsednički izbori koji će se održati 6. maja. Predsednik Boris Tadić doneo odluku da skrati svoj mandat, pa će njegove dužnosti preuzeti predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.