I u novoj vladi će morati da pevaju himnu

Izvor: Blic, 30.Maj.2012, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I u novoj vladi će morati da "pevaju himnu"

Pre odluke o koalicionim partnerima i kadrovskim rešenjima, demokrate nastoje da se utvrde principi na kojima će biti formirana buduća vlada i zadaci koje treba da ispuni.

Ti principi moraće da budu obavezujući za sve članice vlade kako se ne bi događalo da samo jedna, obično najveća stranka snosi odgovornost u javnosti za rad vlade. Za sada se ne zna ko bi mogao biti treći partner demokrata i koalicije okupljene oko SPS, ali je sve izvesnije da će pre polaganja zakletve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << članovi te vlade morati potpisom da overe dogovorene ciljeve.

Jelena Trivan, potpredsednica DS, kaže za "Blic” da se ne može govoriti o odugovlačenju formiranja vlade.

- Prošlo je svega osam dana otkako su objavljeni rezultati izbora. Vlada treba da bude formirana brzo, ali ne preko kolena. Mora imati detaljan program i principe koji će važiti za sve, ali i jasnu odgovornost za obećano i obavezu da sve dogovoreno bude sprovedeno - kaže Trivan.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: Banke strankama ne veruju bez pokrića Tadić: Postoji mogućnost da ne dobijemo status kandidata

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.