JJ odlična, Serena ipak u finalu

Izvor: B92, 26.Okt.2013, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JJ odlična, Serena ipak u finalu

Jelena Janković i Serena Vilijams u ovim trenucima igraju polufinalni meč završnog turnira u Istanbulu. Prvi set dobila je Amerikanka sa 6:4, a 2. JJ sa 6:2.

Pobednica ovog duela u finalu će igrati protiv Kineskinje Na Li, koja je u dva seta bila bolja od Petre Kvitove iz Češke - 6:4, 6:2.

Jelena se sa Amerikankom do sada sastala 11 puta i upisala je četiri pobede, što je čini jednom od samo dve aktivne teniserke koje imaju četiri ili više trijumfa nad Serenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (druga je njena sestra Venus)

Ipak, oba ovogodišnja duela dobila je Serena – u Čarlstonu je bilo 3:6, 6:0, 6:2, a u Pekingu 6:2, 6:2.

Iako ima 32 godine, mlađa Vilijamsova superiorna je u ženskom tenisu – ove godine osvojila je deset titula, uključujući Rolan Garos i US open, i ima neverovatan skor 73-4.

Ukoliko uspe da napravi senzaciju, Jankovićeva će se prvi put u karijeri plasirati u finale završnog turnira, posle dva učešća u polufinalu.

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu:

Obe teniserke sigurno su startovale na svoj servis, ali bolje je počela Jelena koja je napravila brejk i povela sa 3:1. Međutim, iako je delovala neraspoloženo, Serena se u tom trenutku probudila i napravila je preokret.

Američka teniserka počela je da pogađa snažne udarce sa osnvone linije, dobila je 16 od narednih 19 poena i došla je na gem od seta (5:3). Srpska teniserka je uspela da se za trenutak konsoliduje i smanji, imala je u narednom gemi i jednu brejk priliku, ali Serena je ipak odigrala najbolje kada je to bilo najpotrebnije i posle 40 minuta dobila je prvi set (6:4).

Početak drugog seta bio je identičan početku meča. Prva dva gema išla su uz servis, a onda je srpska teniserka, napravivši brejk, povela sa 3:1. Serena je delovala veoma čudno na terenu, teško se kretala, pogotovo između poena.

Međutim, za razliku od prvog seta, Jelena nije dozvolila Sereni da se vrati. Nastavila je sa odličnom igrom, dobila je i naredna dva gema napravivši još jedan brejk, i povela je sa 5:1. Amerikanka u pauzama između gemova nije tražila medicinsku pomoć, pa ostaje nejasno zbog čega se čudno ponašala na terenu.

Vilijamsova je vratila jedan brejk i smanjila na 5:2, ali JJ je nastavila sa dobrom igrom i već u sledećem gemu je došla do izjednačenja u setovima - 6:2.

Veoma važan je bio početak odlučujućeg seta. Jelena je spasila jednu brejk šansu rivalke, ali drugu nije uspela i Serena je povela na startu. Jelena je odmah uzvratila i izjednačila, ali ponovo je u trećem gemu izgubila svoj servis. Serena je igrala na 'sve ili ništa', i pogađala je dosta snažnih udaraca sa osnovne linije.

Takva igra donosila joj je poene i gemove, pa je napravivši još jedean brejk došla veoma blizu pobede (4:1). Pri vođstvu Amerikanke od 5:2 Jelena je ipak uspela da napravi brejk, a zatim i da izvrši dodatni pritisak na rivalku dobivši još jedan gem (5:4).
Pogledaj vesti o: Jelena Janković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JJ odlična, Serena ipak u finalu

Izvor: B92, 26.Okt.2013

Jelena Janković i Serena Vilijams u ovim trenucima igraju polufinalni meč završnog turnira u Istanbulu. Prvi set dobila je Amerikanka sa 6:4, a 2. JJ sa 6:2...Pobednica ovog duela u finalu će igrati protiv Kineskinje Na Li, koja je u dva seta bila bolja od Petre Kvitove iz Češke - 6:4, 6:2...Jelena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.