FED kup: Rusija - Srbija 1:1

Izvor: Kurir, 21.Apr.2012, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FED kup: Rusija - Srbija 1:1

Jelena Janković sa 2:0 pobedila Anastasiju Pavljučenko

MOSKVA - Ženska teniska reprezentacija Rusije izjednačila je na 1-1 u polufinalu Fed kupa protiv Srbije pošto je Svetlana Kuznjecova pobedila Anu Ivanović rezultatom 6-2, 2-6, 6-4.

Meč u Moskvi trajao je jedan sat i 55 minuta, a protekao je u nesigurnoj igri teniserki na svoj servis, koje su u izgubile veliki broj gemova u tim situacijama.

Posle 2:2 u prvom setu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kuznjecova je dobila naredna četiri gema i povela sa 1:0 u setovima. Ivanovićeva je, međutim, u drugom setu pojačala tempo i iskoristila pad u koncentraciji Ruske teniserke. Nakon 2:0 u gemovima za Ivanovićevu, Kuznjecova je uspela da smanji na 1:2, ali je onda usledila nova serija gostujuće igračice i vođstvo od 5:1 posle kojeg je došlo i do izjednačenja u setovima. U odlučujućem, trećem setu Kuznjecova je na samom startu uzela brejk protivnici i sigurnim servis gemovima lako došla do 6:4 i pobede u meču.

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 1:0 u polufinalu FED kupa, pošto je Jelena Janković danas pobedila Anastasiju Pavljučenkovu sa 6:4, 6:3.

Janković je imala dosta problema na startu, Ruskinja je povela sa 2:0, ali je srpska teniserka uspela da napravi tri brejka i dobije prvi set sa 6:4.

U nastavku meča Pavljučenkova je napravila veliki broj duplih servis grešaka, što je Jelena iskoristila i stigla do ubedljivog vođstav (5:1).

Naša teniserka je imala dobijen meč, servirala je za pobedu, ali je dozvolila protivnici da se na trenutak vrati u igru. Ipak, Janković je sprečila preokret, pa je Srbija zasluženo došla do vođstva.

U drugom meču danas sastaju se Svetlana Kuznjecova i Ana Ivanović.

U nedelju se igraju još dva meča u singlu, a ukoliko bude potrebno i dubl za koji su prijavljene Marija Kirilenko i Elena Vesnina za Rusiju, odnosno Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić za Srbiju.

Prva ekipa koja dođe do tri pobede boriće se za trofej u FED kupu protiv boljeg iz drugog polufiunala u kome se sastaju Češka i Italija.

Janković: Važno je da povedemo sa 2:0

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je nakon pobede protiv Anastasije Pavljučenkove (6:4, 6:3), da se nada da će i Ana Ivanović zabeležiti trijumf i doneti našem timu vođstvo od 2:0.

"Na početku meča bila sam nervozna i nije mi bilo lako. Trudila sam se da se fokusiram i vratim, a kako je vreme odmicalo, osećala sam se sve bolje. Uspela sam da pobedim i donesm prvi bod Srbiji. Srećna sam zbog toga, nadam se da će Ana uraditi isto. Ukolio povedemo 2:0 bićemo na korak od plasmana u finale FED kupa, što je naš cilj", rekla je Janković.

Ona je dodala da nije imala zamerku na ponašanje ruske publike tokom meča.

"Publika je bila korektna, igramo u gostima i logično je da budu na njihovoj strani. Uprkos tome, imala sam podršku sa tribina i od srpskog tima. Nadam se da će pomoći i Ani", zaključila je Janković.

Ana: Nisam bila dovoljno agresivna

Reprezentativka Srbije u tenisu Ana Ivanović rekla je da nije bila dovoljno agresivna u današnjem porazu od Svetlane Kuznjecove, koji je Rusiji u Moskvi doneo izjednačenje na 1:1, u polufinalu Svetske grupe Fed kupa.

"Kuznjecova je dosta dobro servirala, lepo je raspoređivala loptice i bilo mi je teško da pročitam njen servis, iako mislim da nisam loše riternirala. Dosta sam grešila kod kratkih, niskih loptica, koje obično ne grešim i koje volim da igram. Udarala sam ih ramom reketa jer nisam bila dovoljno agresivna i nisam završavala udarac do kraja. To je bila glavna razlika danas", rekla je Ana Ivanović posle poraza od 2:1 u setovima (6:2, 2:6, 6:4). Ivanovićeva je istakla da je bitno da se dobro oporavi i u sutrašnji duel uđe sa samopouzdanjem.

"Treba da se dobro oporavim i sutra izađem sa samopouzdanjem. Super sam igrala i trenirala i razočarana sam porazom pošto sam, uprkos svemu, imala dosta šansi. Moram da ostavim to iza sebe, da krenem od prvog poena samouvereno i da dominiram", zaključila je Ivanovićeva.

Drugi dan polufinalnog duela počinje u nedelju u 12 sati. U prvom meču sastaće se Ana Ivanović i Anastasija Pavljučenkova u prvom meču, a u drugom Jelena Janković i Svetlana Kuznjecova, međutim selektori imaju pravo izmene.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.