Najskuplje grejanje na lož ulje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najskuplje grejanje na lož ulje

BEOGRAD -

Najveće troškove za grejanje u predstojećoj sezoni imaće domaćinstva koja koriste lož ulje, a najmanje domaćinstva termoakumulacione peći dopunjavaju noću, objavila je danas Agencija za energetiku Srbije (AERS).

Kako se navodi u saopštenju AERS, za grejanje stana od 60 kvadratnih metara na lož ulje tokom predstojeće zime biće potrebno oko 223.000 dinara, za TA peći punjenje tokom jeftine noćne tarife struje oko 42.000 dinara.

Domaćinsta koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istu kvadraturu greju korišćenjem propan-butan gasa moraće da izdvoje 146.000 dinara, za grejna tela i kotlove na struju troškovi grejanja biće oko 125.000 dinara, dok će centralo grejanje u Beogradu koštati 76.800 dinara za celu zimsku sezonu.

Za grejanje prirodnim gasom troškovi iznose oko 57.000 dinara, a grejanje na ugalj u zavisnosti od vrste uglja koštaće od 48.200 do 56.200 dinara.

AERS je upozorio da troškvi za najjeftinije grejanje korišćenjem termoakumulacionih peći mogu značajno da narastu dopunjavanjem peći tokom dana.

Kako se precizira dopunjavanje dve peći snage od po tri kilovata dva sata dnevno uvećava troškove grejanja za oko 44 odsto, na 60.400 dinara za zimsku sezonu.

AERS je naveo da su navedeni troškovi grejanja tokom predstojeće sezone izračunati na osnovu cene energenata početkom oktobra uz pretpostavku da se ne ulaže u održavanje i toplote i uz kvalitet grejanja kakav pruža daljinsko grejanje (greje se ceo stan na 20 stepeni celzijusa 16 sati na dan, u toku cele grejne sezone).
Pogledaj vesti o: Jeftina struja

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.