Novi FCA šestak nazvan Tornado debitovaće u Jeep Wagoneeru

Izvor: B92, 20.Dec.2018, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi FCA "šestak" nazvan "Tornado" debitovaće u Jeep Wagoneeru

Fiat Chrysler Automobiles vraća u život redni šestocilindarski 3,0-litarski motor koji će najverovatnije debitovati u takođe "vaskrslom" Jeep Wagoneeru.

FCA "šestak" bi takođe mogao i da stigne do sledeće generacije Grand Cherokeeja, prenose američki mediji.

Očekuje se, takođe, da motor za koji se navodi da će se zvati "Tornado" dobiti i Dodge Charger i Challenger, te nove generacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ram kamioneta, kao osnovnu verziju umesto Pentastara.

Veruje se da će da bude jednako moćan kao 5,7-litarski HEMI ili čak snažniji, a imaće nešto manje od 3.000 kubika zbog visokih poreza na veće zapremine u mnogim delovima sveta, kao što je Evropa.

S obzirom da FCA planira brojne nove modele brendova Jeep, Ram, Alfa Romeo i Maserati do 2022, postavlja se pitanje da li će "Tornado" biti spreman za njih i u tom slučaju u kojim modelima će biti u ponudi.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Chrysler

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.