Vlada traži od UN istragu o Jarinju

Izvor: B92, 29.Sep.2011, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada traži od UN istragu o Jarinju

Beograd -- Vlada Srbije zatražila je da UN hitno sprovedu istragu o incidentima na administrativnom prelazu Jarinje.

Vlada je zatražila da misije Euleksa i Kfora postupaju u skladu sa statusno neutralnim odredbama Rezolucije 1244, izjavio je šef Kancelarije Vlade za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Premijer Mirko Cvetković rekao je da Vlada u punoj meri podržava narod na Kosovu.

Odgovarajući na pitanja poslanika, premijer je povodom sukoba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na prelazu Jarinje rekao da je Vlada danas "donela zaključak kojim traži od UN da se slučaj ispita i istraži, da se dođe do svih činjenica u vezi sa događajima na Kosovu".

Poslanik Nove Srbije Velimir Ilić je pitao premijera ko je "potpisao ulazak Euleksa na teritoriju Kosova i potpisao šest tačaka" i "ko je dužan da štiti goloruke građane na Kosovu". Ilić je rekao da je neprihvatljivo da Kfor puca na građane i vozilo saniteta.

Na Ilićevo pitanje o tome da li Vlada Srbije ima većinu, Cvetković je rekao da će se to videti kada se u Skupštini bude raspravljalo o rebalansu ovogodišnjeg državnog budžeta.

"Nemamo sada razloga da razgovaramo o nečemu što će se videti za pola meseca. Mi smo šest meseči pred izbore i nemam više tu šta da dodam", rekao je Cvetković.

Vlada Srbije danas nije raspravljala o održavanju Parade ponosa, a kako je rekao koordinator za medije Slobodan Homen, stav Vlade je poznat - svi koji skupove prijave na vreme i u skladu sa propisama imaju pravo da protestuju i da im bude obezbeđena sigurnost.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada Srbije traži istragu UN o incidentima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2011

Vlada Srbije zatražila je da UN hitno sprovedu istragu o incidentima na prelazu Jarinje. Vlada je zatražila da misije Euleksa i Kfora postupaju u skladu sa statusno neutralnim odredbama Rezolucije 1244, izjavio je šef Kancelarije  za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović. On je istakao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hitna istraga UN o incidentima na Jarinju

Izvor: Beta, 29.Sep.2011

BEOGRAD, 29. septembra 2011. (Beta) - Vlada Srbije zatražila je da Ujedinjene nacije hitno sprovedu istragu o incidentima na administrativnom prelazu Jarinje, kao i da misije Euleksa i Kfora postupaju u skladu sa statusno neutralnim odredbama Rezolucije 1244, izjavio je u četvrtak šef Kancelarije...

Nastavak na Beta...

"Vlada uz srpski narod na Kosmetu"

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2011

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Vlada Srbije u punoj meri stoji uz srpski narod na Kosovu i Metohiji i da nije ravnodušna prema bilo čijim patnjama...Cvetković je lideru Nove Srbije Velimiru Iliću, koji je u Skupštini pitao na koji način je došao Euleks u južnu srpsku pokrajinu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Istraga na Jarinju trajala samo 15 minuta

Izvor: S media, 30.Sep.2011, 01:02

U incidentima 27. septembra devet pripadnika Kfora zadobilo lakše povrede. – KPS tvrdi da je za istragu nadležan Euleks. ..Ni tri dana posle akcije Kfora na Jarinju u kojoj je sedam Srba ranjeno bojevom municijom, a 112 zatražilo lekarsku pomoć zbog povreda zadobijenih gumenim mecima i od suzavca,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.