Suspendovana dvojica carinika sa Jarinja

Izvor: Blic, 25.Sep.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovana dvojica carinika sa Jarinja

Generalni direktor Carine Kosova suspendovao je danas dvojicu carinskih službenika, nakon optužbi da su zloupotrebili službeni položaj, prilikom uvoza robe preko prelaza Jarinje na severu Kosova.

Kosovska carina je utvrdila propust dvojice carinika sa prelaza Jarinje na način što je kamion sa robom koji je prešao prelaz Jarinje zasutavljen u unutrašnjosti Kosova gde je utvrđeno da je vrednost neprijavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << robe oko 45.000 evra.

Kako je saopšteno iz Carine Kosova u ovom slučaju utvrđeno je da carinski oficiri na prelazu Jarinje nisu obavili službenu dužnost i da su tako omogućili uvoz robe na teritoriju Kosova koja nije podlegla carinskim dažbinama.

Pored suspenzije za dvojicu carinika, zaplenjena je i sporna roba i pokrenut krivični postupak protiv kompanije koja je na ilegalan način pokušala da uveze robu na Kosovo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.