Izvor: RTS, 25.Sep.2021, 08:04

Šesti dan protesta na severu KiM, avioni nadletali Jarinje

Šesti je dan protesta Srba sa Kosova i Metohije nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica. Dva aviona Vojske Srbije u dva navrata oko podne nadletela su Jarinje.
Specijalne jedinice Rosu posle više naleta helikoptera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojske Srbije promenile su položaje.
Ispred vozila je, za razliku od prethodnih dana, samo po jedan naoružani policajac.
Trenutno je mirno, prenose naši izveštači. Izvršena je još jedna smena policije.
NATO poziva na smirivanje situacije i povratak dijalogu.
Portparol Alijanse Oana Lungesku poručila je u objavi na Tviteru da NATO poziva i Beograd i Prištinu da budu uzdržani, izbegnu jednostrane akcije i vrate se dijalogu.
"Mandat NATO-a i Kfora ostaje da se obezbedi sigurno i zaštićeno okruženje i sloboda kretanja za sve zajednice", navela je Lungesku.
Novi izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar da se Beograd i Priština uzdrže od štetne retorike, razgovaraju o registarskim tablicama u Briselu i ne militarizuju trenutnu situaciju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠESTI DAN BLOKADE SEVERA KOSOVA: Još jedna neprespavana noć za Srbe, napeta atmosfera na barikadama (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021

Pripadnici specijalne jedinice Rosu i dalje se nalaze na svojm pozicijama..Srbi sa severa Kosova i Metohije šesti dan zaredom protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak protiv mera koje su uvele prištinske vlasti, a prema kojima vozila sa srpskim registarskim tablicama moraju da imaju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Šesti dan protesta na severu KiM, noć protekla mirno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2021

Srbi sa severa Kosova i Metohije šesti dan zaredom protestuju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak protiv mera koje su uvele prištinske vlasti, a prema kojima vozila sa srpskim registarskim tablicama moraju da imaju privremene kosovske tablice pri ulasku u pokrajinu...Noć je, kako javlja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sedmi dan protesta na severu KiM, avioni nadletali Jarinje

Izvor: RTS, 26.Sep.2021, 06:32

Protest Srba s Kosova i Metohije, nezadovoljnih raspoređivanjem specijalnih snaga policije na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak i odlukom Prištine o zameni registarskih tablica, ušao je u sedmi dan. Dva "orla" proletela iznad Jarinja. Nadleće i helikopter Kfora. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.