Odalović: Omogućen lakši promet robe i ljudi

Izvor: Politika, 10.Dec.2012, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Omogućen lakši promet robe i ljudi

BEOGRAD – Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio je jutros da će danas biti otvoren administrativni prelazi Jarinje i Merdare, a do Nove godine i Končulj i Brnjak, što će omogućiti lakši promet robe i ljudi.

Odalović je, gostujući na RTS-u, rekao da će i ostala dva prelaza >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << biti vrlo brzo integrisani i da su Srbi dobili garancije da će na Jarinju važiti lilčna dokument izdata od organa Srbije - saobraćajne dozvole i registarske tablice.

On je izrazio uverenje da će ono što je premijer Ivica Dačić dogovorio u Briselu biti održivo i trajati i da je najbolji dokaz da su date garancije to što su se Srbi povukli sa barikada.

„Po prvi put biće blizu pripadnici kosovske policijske službe i naše službe gde će se u zajedničkom prosturu, uz prisustvo međunarodnih predstavnika, stvoriti sigurnost za obe strane”, kazao je Odalović.

Na pitanje o mogućnosti da Srbija u junu iduće godine dobije datum za početak pregovora za ulazak u EU, Odalović je odgovorio da je učinjen značajan napredak u toj oblasti i izrazio uverenje da neće biti novih uslovljavanja.

„To ne znači da se Srbija ulaskom u EU udaljava od Kosova”, naglasio je Odalović.

On je najavio da će danas biti održana tribina porodica kidnapovanih i nestalih na kojoj će biti reči o kršenju njihovih ljudskih prava i presudama Haškog tribunala.

Upitan o najavama da će Priština poslati ambasadora u Beograd, Odalović je odgovorio da je reč o prostoru koje koriste međunarodne organizacije i institucije i da je izvesno da to neće biti ambasada, ni kancelarija susedne države.

Odalović je rekao da je već danas situacija u Srbiji, koju su juče zadesili problemi sa snegom, normalizovana, a da će narednih dana situacija biti još bolja angažovanjem pripadnika vojske, sektora za vanredne situacije, policije i žandarmerije.

Tanjug

objavljeno: 10.12.2012
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Nove tablice

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lakši promet robe i ljudi

Izvor: RTS, 10.Dec.2012

Početak primene sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima na Kosmetu omogućiće lakši promet robe i ljudi, rekao za RTS generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović. Priština sigurno neće dobiti ambasadu u Beogradu, rekao Odalović. ..Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović izjavio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.