Kfor nastavio kontrolu alternativnog puta oko Jarinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2011, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor nastavio kontrolu alternativnog puta oko Jarinja

JARINJE -

Međunarodne snage na Kosovu nastavile su danas kontrolu na području oko administrativnog prelaza Jarinje koja je prema ljudima koji su prošli tim putem detaljnija nego juče.

Vojnici Kfora su se jutros rano vratili na punkt u selu Ćirkovići koji je juče uspostavljen, a koji je tokom noći bio napušten.

Saobraćaj prema centralnoj Srbiji ovim putem funkcioniše, a vojnici Kfora obavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kontrolu svih vozila, robe i putnika.

Kontrola zaobilaznice oko administrativnog prelaza Jarinje, preduzeta je na zahtev Euleksa kako bi se zaustavilo krijumčarenje robe.

Barikade koje su Srbi ranije postavili i dalje su prisutne na saobraćajnicama na severu Kosova iako je Kfor zahtevao od stanovništva da ukloni blokade sa puteva.

Komandant Kfora, general-major Erhard Drevs rekao je da je stanovništvu na severu Kosova data prilika da tokom vikenda ukloni blokade sa puteva.

Predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova izjavili su Tanjugu da će glavne barikade u ovom delu pokrajine ostati na putevima dok se ne nađe rešenje za sporna pitanja vezana za administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Predsednici opština sa severa Kosova rekli su da na sastanku sa predstavnicima Kfora nisu dobili nikakve rokove za uklanjanje barikada, ali da rade na relaksaciji stanja na terenu.

Kako su se izrazili, relaksacija znači da su neke manje barikade, poput onih koje su bile postavljene u Zvečanu i Banjskoj, uklonjene kao znak dobre volje, nakon što se Kfor pre par dana povukao sa sporednog puta u mestu Izvori koji vodi ka Novom Pazaru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Kfor kontroliše alternativni put oko Jarinja

Izvor: S media, 14.Okt.2011

Međunarodne snage na Kosovu oko administrativnog prelaza Jarinje vrše detaljniju kontrolu nego juče. Vojnici Kfora su se jutros rano vratili na punkt u selu Ćirkovići. Srbi ne žele da uklone barikade. ..Međunarodne snage na Kosovu nastavile su danas kontrolu na području oko administrativnog...

Nastavak na S media...

Rigoroznija kontrola kod Jarinja

Izvor: RTS, 14.Okt.2011

Pripadnici Kfora jutros se vratili na punkt kod mesta Ćirkovići nakon što su se sinoć povukli sa punkta. Kontrola putnika od jutros rigoroznija. Kfor nije postavio ultimatum, nema krajnjeg roka za uklanjanje barikada, kaže portparol Kfora Frenk Martin. ..Nakon što su se sinoć povukli sa punkta...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.