Kfor blokirao alternativni put kod Jarinja

Izvor: Blic, 30.Jul.2012, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kfor blokirao alternativni put kod Jarinja

Pripadnici poljskog kontigenta Kfora blokirali su alternativni putni pravac od Raške preko Tresave ka Kosovu i zabranili kretanje kamionima sa komercijalnom robom nosivosti preko tri tone, dok se putnički saobraćaj odvija i dalje.

Kako je kasno popodne objavila televizija Most iz Zvečana, rukovodioci Opštine Leposavić i Kosovska Mitrovica, razgovarali su danas sa oficirom Kfora, švajcarskim pukovnikom Adolfom Konradom i od njega tražili objašnjenje za blokadu puta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Član opštinskog Veća Leposavića Bojan Jakovljević ocenio je da se Kfor blokadom alternativnog puta direktno stavio na stranu Prištine.

- Zahtevali smo da dozvole nesmetano kretanje kamiona kojima se prevozi roba za trgovinske radnje na severu pokrajine, gde već vlada nestašica - rekao je Jakovljević.

On je dodao "da narod i njihovi rukovodioci ne mogu da se pomire sa zatvaranjem alternativnih puteva i time da to bude sredstvo koje treba da omogući da albanska carina zaživi na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, između Kosova i centralne Srbije".

Jakovljević je podsetio i na referendumsku volju građana da ne prihvataju kosovske institucije.

Pukovnik Konrad nije dao izjavu za televiziju Most, a rukovodstvo Leposavića, kako je objavila ta medijska kuća smatra "da je postavljanje kontrolnih punktova na Tresavi i još nekim alternativnim pravcima na severu pokrajine odgovor na blokadu koju su krajem prošle sedmice Srbi postavili u međuzoni između Jarinja i Rudnice u mestu Šarpelj na ibarskoj magistrali".

Povezane vesti: Kfor uklonio barikade u Rudaru Srbi i Kfor odblokirali puteve u okolini Zupča Srbi blokirali Euleks, Kfor zatvorio put u Jagnjenici Euleks: Otvoreni prelazi Jarinje i Brnjak Žandarmerija blokirala Jarinje jer srpski vozači vređaju Euleks i Kfor
Pogledaj vesti o: Raška,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor blokirao snabdevanje severa Kosova

Izvor: Mondo, 30.Jul.2012

Blokadom alternativnog puta od Raške ka Kosovu za saobraćaj kamiona otežava se snabdevanje severa pokrajine.

Nastavak na Mondo...

Kfor blokirao alternativni put kod Jarinja

Izvor: Kurir, 30.Jul.2012

LEPOSAVIĆ - Pripadnici poljskog kontigenta Kfora blokirali su alternativni putni pravac od Raške preko Tresave ka Kosovu i zabranili kretanje kamionima sa komercijalnom robom nosivosti preko tri tone, dok se putnički saobraćaj odvija i dalje...Kako je kasno popodne objavila televizija Most iz Zvečana,...

Nastavak na Kurir...

Kfor blokirao alternativni put kod Jarinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2012

LEPOSAVIĆ -..Pripadnici poljskog kontigenta Kfora blokirali su alternativni putni pravac od Raške preko Tresave ka Kosovu i zabranili kretanje kamionima sa komercijalnom robom nosivosti preko tri tone, dok se putnički saobraćaj odvija i dalje...Kako je kasno popodne objavila televizija Most iz Zvečana,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.