Zoo vrt u Japanu dobio mladunče pande posle pet godina

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoo vrt u Japanu dobio mladunče pande posle pet godina

U zoološkom vrtu u Japanu okotila se džinovska panda i na svet donela jedno mladunče. To je prva beba pande posle pet godina u tom vrtu.

Jedanaestogodišnja panda Šin Šin je mladunče okotila u ponedeljak nešto pre podneva po lokalnom vremenu u zoološkom vrtu Ueno, a ono je toliko malo da može da stane u ruku.

Mladunčad pande su teška svega oko 100 grama kada dodju na svet i toliko su male da im je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << teško odrediti pol.

Šin Šin je prethodni put dobila mladunče 2012. ali je ono nekoliko dana kasnije uginulo od upale pluća.

Džinovske pande su ugrožena vrsta i po procenama ih je u prirodi svega oko 2.000, uglavnom u južnim delovima centralne Kine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.