Vučić: Čast mi je da u oktobru prisustvujem krunisanju u Japanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Čast mi je da u oktobru prisustvujem krunisanju u Japanu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Japana Đunićija Marujamu i tom prilikom rekao da mu je čast da prihvati poziv da u oktobru prisustvuje zvaničnoj ceremoniji krunisanja i bude u prilici da caru Naruhitu lično poželi mnogo uspeha, u korist napretka Japana.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da će njegova poseta Japanu doprineti da se bilateralni odnosi uspešno razvijaju, uz međusobno poštovanje i razumevanje.

Vučić je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednom poželeo japanskom narodu da im Reiva era, koja je počela stupanjem cara Naruhita na carski presto, donese mir, sreću, harmoniju i blagostanje.

On je istakao da je prošlogodišnja poseta Srbiji premijera Šinzo Abea dala snažan podsticaj za unapređenje političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja, ali i uspostavljanja jačih veza u svim drugim oblastima od obostranog interesa, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Vučić i ambasador Marujama su razgovarali o tekućim zajedničkim projektima, izrazivši zadovoljstvo njihovim dobrim napretkom, kao i mogućim budućim projektima.

Ambasador Marujama je preneo da japanske kompanije, koje već posluju u Srbiji, nameravaju da povećaju obim proizvodnje, kao i broj zaposlenih, izrazivši nadu da će njihovo dobro iskustvo i zadovoljstvo uslovima poslovanja doprineti dolasku drugih investitora iz Japana.

On je potvrdio da se povećava njihovo interesovanje za ulaganje u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u oktobru ide na krunisanje japanskog cara

Izvor: B92, 16.Jul.2019

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u oktobru zvaničnoj ceremoniji krunisanja japanskog cara Naruhita...Vučić je danas primio ambasadora te zemlje Ðunićija Marujamu i tom prilikom rekao da mu je čast da prihvati poziv i bude u prilici da caru Naruhitu lično poželi mnogo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.