VIDEO: Zoo vrt u Tokiju produžio dnevne posete pandi

Izvor: Radio 021, 21.Jan.2018, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Zoo vrt u Tokiju produžio dnevne posete pandi

Mladunče džinovske pande iz tokijskog zoološkog vrta Ueno, ženka Sijang Sijang moraće da "radi" četiri sata duže nego do sada pošto su produžene dnevne posete zbog oduševljenih obožavalaca u Japanu.

Zoološki vrt Ueno doneo je odluku da produži vreme tokom kojeg posetioci mogu da vide mladunče pande.

Posetioci su ranije mogli da vide Sijang Sijang 30 minuta dnevno od 9:45 do 12:15, ali je tokijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zoološki vrt saopštio da će od februara to biti moguće do 16:45.

Ta odluka je doneta pošto je ocenjeno da se panda navikla na posetioce.

Nakon promene satnice, zoološki vrt očekuje oko 10.000 posetilaca pande dnevno, odnosno petostruko više

nego trenutno.

Sijang Sijang (na kineskom Miris), mladunče džinovske pande iz vrta Ueno, prvi put je predstavljena javnosti 19. decembra. Interesovanje za pandu odmah je bilo veliko, ali je uprava zoološkog vrta odlučila da u početku ogranični dnevne posete kako pandu ne bi izlagala stresu.

Pre Sijang Sijang, ženka pande Šin Šin je poslednji put na svet donela mladunče 2012. i ono je živelo samo šest dana.

Za ovu životinjsku vrstu veoma su retka rađanja mladunaca u zatočeništvu.



Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.