Usvojeno produženje Protokola iz Kjota

Izvor: Blic, 08.Dec.2012, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojeno produženje Protokola iz Kjota

Na konferenciji Ujedinjenih nacija u Dohi u Kataru, kojoj su prisustvovali predstavnici gotovo 200 zemalja, usvojeno je produženje Protokola iz Kjota do 2020. godine.

Protokol iz 1997, kojim se regulišu emisije gasova sa efektom staklene bašte za bogate zemlje, ističe ove godine.

Pregovori su se produžili u noć, kako bi bili dogovoreni detalji sporazuma, preneo je AP.

Sporazum će, međutim, pokrivati svega oko 15 odsto svetskih emisija gasova s efektom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << staklene bašte, pošto Japan, Novi Zeland, Kanada i Rusija nisu želele da budu deo produženja sporazuma.

SAD se nikada nisu pridružile Protokolu iz Kjota, delom zato što njime nisu obuhvaćene Kina i druge države koje odlikuje brz razvoj.

Cilj učesnica skupa je da 2015. bude usvojen širi sporazum koji bi se primenio na sve države i stupio na snagu pošto istekne produženje Protokola.

Povezane vesti: Konferencija UN u Dohi: Bez sporazuma o klimi, pregovori se nastavljaju U Dohi počela poslednja runda razgovora o klimatskim promenama SAD, Kina i Indija ruše Kjoto protokol Ban: Postizanje klimatskog sporazuma i dalje van dosega Kankun: Samit o klimi završen kompromisom
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojeno produženje Protokola iz Kjota

Izvor: Capital.ba, 08.Dec.2012

DOHA, Na konferenciji Ujedinjenih nacija u Dohi u Kataru, kojoj su prisustvovali predstavnici gotovo 200 zemalja, usvojeno je produženje Protokola iz Kjota do 2020. godine. Protokol iz 1997, kojim se ..

Nastavak na Capital.ba...

Globalna kriza: Nestaje pijaće vode

Izvor: B92, 09.Dec.2012, 00:00

OECD predviđa da će do 2030. godine gotovo polovina svetskog stanovništva da živi pod stresom zbog vode, jedni zbog žeđi, drugi zbog poplava, pišu Novosti...Globalna kriza zahvatila je vodu...Klimatske promene za koje mnogi naučnici krive neodgovorno ponašanje velikih sila, najvećih svetskih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.