Umro najstariji čovek na svetu

Izvor: S media, 19.Jun.2009, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro najstariji čovek na svetu

Najsatariji čovek na svetu, koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda, Timodji Tanabe, umro je jutros u 114. godini u svom domu u mestu Miakonoho, saopštile su japanske vlasti.

Tanabe je rodjen 18. septembra 1895. godine u Miakonohu. Bio je gradjevinski inženjer po struci, a po odlasku u penziju bavio se poljoprivredom. Govorio je da je tajna dugovečnosti "ne piti i ne pušiti", prenela je agencija Kjodo.

Tanabe je za najstarijeg čoveka na svetu proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u junu 2007. godine, nakon što je umro Portorikanac koji je imao 115 godina.

Posle Tanabeova smrti, najstariji čovek na svetu postaje 112 godina star Japanac Džiroemon Kimura, koji živi u mestu Kjotango.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.