U Japanu prodato milion primeraka Braće Karamazovih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Japanu prodato milion primeraka "Braće Karamazovih"

TOKIO - Interesovanje japanskih čitalaca za novo izdanje "Braće Karamazovih" Fjodora Dostojevskog sve više raste, jer je prevod profesora Ikuo Kamijamija prodat u milion primeraka i priprema se novo izdanje.

Prva od pet knjiga Fjodora Dostojevskog izdata je u septembru 2006. u izdanju kuće Kobunša i postala je japanski bestseler. U japanskoj varijanti delo se sastoji iz pet tomova džepnog formata čiji je poslednji tom izdat u julu 2007. godine.

Prve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prodato je više od pola miliona primeraka.

Neočekivani bum Dostojevskog u Japanu se objašnjava pre svega osobenostima prevoda profesora tokijskog univerziteta koji je, kako je rekao, "napravio roman lakšim za čitanje", navodi agencija Itar Taš.

Prema oceni kritike "delo Dostojevskog koje je pre svega teško, dugo i složeno za razumevanje, kod Japanaca je izazvalo veliko interesovanje".

Prema rečima izdavača rezultati prodaje knjige su prevazišli sva očekivanja.Kompleti knjiga su raspodavani cim bi stigli do knjižara.

Krajem prošle sedmice počela je priprema za drugo izdanje japanske verzije "Braće Karamazovih". Dostojevski je, kako ističe izdavač, najpopularniji ruski klasik u Japanu, popularniji od Čehova i Tolstoja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Braća Karamazovi hit u Japanu

Izvor: B92, 15.Sep.2008

Interesovanje japanskih čitalaca za novo izdanje "Braće Karamazovih" Fjodora Dostojevskog sve više raste, jer je prevod profesora Ikuo Kamijamija prodat u milion primeraka i priprema se novo izdanje...Prva od pet knjiga Fjodora Dostojevskog izdata je u septembru 2006. u izdanju kuće Kobunša i postala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.