U Japanu postavljena protivraketna zaštita

Izvor: NaDlanu.com, 08.Apr.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Japanu postavljena protivraketna zaštita

Japanske vlasti su u centru Tokija nekoliko dana pre lansiranja rakete koje planira Severna Koreja instalirale protivraketnu bateriju.

U centru grada postavljene su rakete zemlja-vazduh, a slični položaji oformljeni su i u okolini Tokija, kako bi se zaštitila ta japanska prestonica sa 35 miliona stanovnika.U Južno kinesko more poslata su tri razarača, a u Istočno kinesko more tri baterije PAC-3 koje su napravljene na arhipelagu Okinava.Prvi deo rakete, koja će biti ispaljena iz baze Tongčang-ri, treba da padne u Žuto more na zapadu korejskog poluostrva, a drugi deo će, pre nego što bude nadleteo deo arhipelaga Okinava, pasti na istok Filipina.Japanski premijer Jošihiko Noda je japanskoj vojsci izdao naredjenje da uništi severno-korejsku raketu, ukoliko ona bude predstavljala opasnost za japansku teritoriju.Pjongjang je u martu objavio da će izmedju 12. i 16 aprila, povodom stogodišnjice rodjenja osnivača i nekadašnjeg predsednika Severne Koreje, Kim Il Sunga, pomoću rakete u svemir poslati satelit namenjen civilnoj upotrebi.TOKIO, 8. aprila 2012. (Beta-AFP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.