U Japanu podižu svest o mačkama lutalicama

Izvor: Blic, 11.Sep.2017, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Japanu podižu svest o mačkama lutalicama

Japanska nevladina organizacija "Kiten sejf senkčjuri" (Kitten safe sanctuary) je sa železničkim dispečerom "Joro reilvej" pokrenula akciju o podizanju svesti o ubijanju mačaka lutalica, pustivši nekih 30-ak mačaka da se slobodno šeta lokalnim vozom.

Putnike su na lokalnom vozu u Ogakiju u središnjem Japanu dočekale mačke, neke od kojih su se mazile sa putnicima, a druge uživale u ručku, prenosi Rojters.

- Mislim da je sjajno da više ljudi bude svesno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o mačkama lutalicama, pogotvo kroz ovakve događaje - rekao je putnik iz zapadnog Japana Miko Hajaši, vlasnik dve mačke koje su bile lutalice.

Broj mačaka u prihvatilištima širom Japana opao je za oko 70 odsto od skoro 240.000 mačaka 2004. godine do nešto više od 72.000 mačaka 2016. godine. To je smanjilo broj ubijenih mačaka sa 238.929 2004. godine do nešto više od 45.000 2016. godine, dok u Japanu trenutno ima oko 9,8 miliona mačaka.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.