U Japanu otkriven skelet nove vrste dinosaurusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2019, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Japanu otkriven skelet nove vrste dinosaurusa

Japanski istraživači identifikovali su novu vrstu dinosaurusa pošto su rekonstruisali skoro ceo skelet od osam metara.Analizom stotina kostiju starih 72 miliona godina, tim na čelu sa naučnicima sa Univerziteta Hokaido zaključio je da skelet pripada novoj vrsti porodice hadrosaurida.

U pitanju je najveći skelet dinosaurusa pronađen do danas na japanskom arhipelagu.

Naučnici veruju da je dinosaurus >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bio težak četiri ili pet tona, da je bio biljojed i da je hodao na dve ili četiri noge.

Vrsta je dobila ime "Kamuysaurus japonicus", u značenju japanski bog-zmaj.

Otkriće je objavljeno u britanskom naučnom časopisu "Scientific Reports".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

U Japanu otkrivena nova vrsta dinosaurusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2019, 06:24

Naučnici sa Univerziteta Hokaido analizom kostiju dinosaurusa starih 72 miliona godina otkrili su da taj skelet pripada novoj vrsti iz porodice hadarosaurida...To je ujedno i najveći kostur dinosaurusa do sada pronađen u Japanu, u gradu Mukava...Deo repa dinosaura otkriven je tokom zajedničkog iskopavanja,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.