“Tošiba” više ne proizvodi laptope i računare

Izvor: Capital.ba, 10.Avg.2020, 16:14

“Tošiba” više ne proizvodi laptope i računare

TOKIOJapanski tehnološki gigant “Tošiba” prodao je posljednji udio u svom ogranku za proizvodnju laptopa i računara “Dajnabuk”, što znači da više neće proizvoditi prenosne ili kućne kompjutere. Kompanija “Šarp” otkupila je 2018. godine 80 odsto “Tošibinog” ogranka za 36 miliona dolara i sada je uzela i preostali udio. Prvi laptop koji je “Tošiba” 1985. godine proizvela bio je T1100 i bio je težak >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << četiri kilograma. Radio je sa “flopi” diskom. “Tošiba” je tokom 2011. godine prodala više od 17 milina računara, ali je prodaja do 2017. godine pala na 1,9 miliona. Tokom 2016. godine “Tošiba” više nije proizvodila laptope za evropsko tržište i pažnja je usmjerena na dijelove za preduzeća. Srna Чланак “Tošiba” više ne proizvodi laptope i računare се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

"Tošiba" prestala da proizvodi laptop računare posle 35 godina

Izvor: RTS, 10.Avg.2020

Japanski tehnološki gigant “Tošiba“ saopštio je da je nakon 35 godina zauvek prestao da proizvodi laptop računare, prodavši "Šarpu" poslednji udeo od 19,9 odsto akcija u kompaniji "Dajnabuk". Pre dve godine “Tošiba“ je "Šarpu" prodala 80,1 odsto vlasništva u toj kompaniji za 36...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.