Tokio predstavio maskote za Olimpijske igre 2020.

Izvor: Sportske.net, 22.Jul.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokio predstavio maskote za Olimpijske igre 2020.

Tokio je danas predstavio zvanične maskote za Olimpijske i Paraolimpijske igre 2020. godine.

Maskota za Olimpijadu u Tokiju nazvana je Miraitova, a za Paraolimpijadu Someiti. Nacrte za maskote izabrali su đaci iz celog Japana.

Miraitova je kombinacija japanskih reči za budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i večnost, a Someiti potiče iz popularne vrste pupoljaka trešnjinog cveta "Someijošino" i podseća na engleski izraz "so majti"(so mighty) koji znači tako moćan.

"Ove maskote su vaši prijatelji, vi ste iz cele zemlje pomogli da se izaberu, verujem da je pet miliona dece pomoglo da se ovo izabere, a i ime smo zajedno odabrali, tako da Olimpijada pripada svima", rekao je na ceremoniji predsednik Tokijskog organizacionog komiteta za Olimpijadu 2020. Joširo Mori.

Organizatori su rekli da par futurističkih likova kombinuju tradiciju i inovaciju.

Olimpijske igre u Tokiju biće održane od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.