Soni ukida 10.000 radnih mesta do kraja godine

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Soni" ukida 10.000 radnih mesta do kraja godine

Japanski elektronski gigant "Soni" će do kraja ove godine u svetu smanjiti svoju radnu snagu za 10.000 ljudi zbog reorganizacije više poslovnih aktivnosti, objavio je danas francuski list "Eho" .

To će, kako piše japanski privredni dnevnik Nikkei, predstavljati smanjenje za oko šest odsto ukupne radne snage koju je "Soni" zapošljavao krajem marta 2011. godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (168.200 radnika).

Novi izvršni direktor "Sonija" Kazuo Hiraj je pre nekoliko sedmica na okruglom stolu istakao da se takve odluke mogu očekivati, s obzirom na neophodnost poboljšanja poslovanja te kompanije koja se pribojava godišnjeg gubitka od 220 milijardi jena (više od dve milijarde evra) i operativnog deficita od 95 milijarde jena (900 miliona evra) u poslovnoj godini završenoj 31. marta.

Hiraj je, između ostalog, postavio kao cilj da za dve godine izvuče iz "crvene" faze glavnu poslovnu aktivnost vezanu za proizvodnju televizora koja je već godinama deficitarna i u toku velike reorganizacije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.