Si pozvao Seul da nastavi dijalog sa Severnom Korejom

Izvor: RTS, 11.Nov.2017, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si pozvao Seul da nastavi dijalog sa Severnom Korejom

Kineski predsednik Si Đinping rekao je svom južnokorejskom kolegi Mun Džae Inu da ohrabruje Seul da nastavi dijalog sa Severnom Korejom, javila je agencija "Sinhua".
Dvojica lidera sastala su se na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) u Da Nangu u Vijetnamu, prenosi Rojters.

Si Đinping se na marginama samita APEK-a sastao i sa japanskim premijerom Šinzoom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Abeom, a dvojica lidera pozdravila su "svež početak" odnosa između njihovih zemalja, nakon sastanka na kojem su se saglasili da bliže sarađuju po pitanju Severne Koreje.
Odnosi Kine i Japana opterećeni su dugogodišnjim teritorijalnim sporom zbog oko niza ostrva u Istočnom kineskom moru.
"Na kraju sastanka, predsednik Si rekao je da je ovo sastanak koji obeležava svež početak odnosa između Japana i Kine. Osećam se potpuno isto", rekao je Abe novinarima.
Abe je dodao da je predložio da poseti Kinu u odgovarajuće vreme, posle čega bi usledila poseta Sija Japanu.
Dvojica lidera saglasili su se da prodube saradnju po pitanju Severne Koreje i održe trilateralni samit sa Južnom Korejom što je pre moguće.
Si se sastao i sa filipinskim predsednikom Rodrigom Duterteom kome je rekao da će Kina sarađivati sa zemljama Jugoistočne Azije kako bi se obezbedio mir u Južnom kineskom moru.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Si pozvao Seul da nastavi dijalog s Severnom Korejom

Izvor: Blic, 11.Nov.2017

Kineski predsednik Si Đinping rekao je danas svom južnokorejskom kolegi Mun Džae-inu da ohrabruje Seul da nastavi dijalog sa Severnom Korejom, javila je agencija Sinhua...Dvojica lidera sastala su se na marginama samita Azijsko-pacificke ekonomske saradnje (APEK) u Da Nangu u Vijetnamu, prenosi Rojters...Si...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.