Samsonajt povlači kofere zbog rizičnih materija

Izvor: Studio B, 19.Jun.2012, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsonajt povlači kofere zbog rizičnih materija

Kompanija za proizvodnju kofera "Samsonajt" povući će sa tržišta 250.000 kofera "Tokio čik" da bi zamenila ručke, nakon što je grupa potrošača saopštila da navodno sadrže visok nivo kancerogenih materija.

U saopštenju kompanije se navodi da je nezavisnim testovima utvrđeno da ovi koferi ne predstavljaju opasnost po zdravlje i da će ih povući iz prodaje kako bi umirila kupce, prenosi agencija AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
"Samsonajt" je danas ovu liniju kofera povukao iz prodavnica u Hong Kongu da bi zamenio ručke, nakon što je savet potrošača u Hong Kongu saopštio da je na testiranim uzorcima nivo policikličnih aromatičnih ugjovodonika bio viši od preporučenog u dobrovoljnom uputstvu.

Ova jedinjenja se obično nalaze u plastici, gumi i mazivu i moguće je da su tragovi ostali prilikom procesa proizvodnje. Ona su, takođe, poznata po tome što izazivaju rak i urođene mane kod životinja, kaže se u saopštenju saveta potrošača.

"Samsonajt" je sproveo nezavisan test, kojim je utvrđeno da su nivoi ovih materija daleko niži od prvobitnih rezultata saveta.

Koferi "Tokio Čik" se uglavnom prodaju na azijskom tržištu i kompanija očekuje da će troškovi povlačenja ovih kofera iznositi oko 500.000 dolara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.