SKOLA DUHOVA Nekada puna djaka a sada nema nicega

Izvor: medio.rs, 30.Jan.2015, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKOLA DUHOVA Nekada puna djaka a sada nema nicega

Fotografije načinjene unutar zabranjene zone u oblasti oko japanske nuklearne elektrane Fukušima više su nego potresne. Takav je slučaj i sa školom u gradiću Namija, u koji se njegovi stanovnici gotovo sigurno zbog radijacije nikada neće vratiti

Obalu grada Sendai na severoistoku Japana 2011. pogodio je podmorski zemljotres od devet stepeni Rihtera, >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << koji je izazvao cunami nezabeleženih razmera, čudovište koje je bacalo automobile i do deset metara u visinu. U zemljotresu je živote izgubilo oko 20.000 ljudi.

Prava drama, ona koja je uzdrmala ceo svet, tek je usledila. Kao posledica zemljotresa došlo je do eksplozije tri reaktora elektrane“Fukušima Daići”, što je izazvalo nuklearnu katastrofu.

Posledice ove katastrofe vidljive su i danas. Možda i najtužnije slike stižu iz gradića Namija koji se nalazi nedaleko od razorene elektrane, a gde je nekada živelo skoro 22.000 ljudi.  Fotografije načinjene unutar zabranjene zone prikazuju nasukane brodove i napuštene kuće.

Stanovnici ovog grada se usled radijacije koja se raširila iz nuklearne elektrane Fukušima najverovatnije više nikada neće vratiti u svoj grad.

Foto: Google Street View

Takva sudbina zadesila je i školu u tom gradiću. Fotografije iz nje obišle su svet.

Foto: Google Street View

U toj ustanovi kao da je vreme stalo. Ranci i torbe đaka i dalje se nalaze u hodnicima.

Foto: Google Street View

Prazne učionice, muzički instrumenti, knjige, klupe… Sve je ostalo na istom mestu.

Foto: Google Street View

Ono što je najtragičnije u svemu jeste da će ova škola poput ostalih ustanova i domova u tom gradu večno ostati prazna.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Zemljotres,   Cunami

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.